Sport

2014.10.01. 13:10

Tíz éve nem volt ilyen - Egerszegi és a zalalövői sikerek az ob-n

Zalaegerszeg - Az év utolsó országos bajnokságát rendezték meg a tapolcai repülőtéren, ami nagyon fontos volt a két zalai modellező klub, a ZVMK és a Zalalövő számára. Olyan osztályok küzdelmei zajlottak, melyekben megyénk modellezői mindig eséllyel indulnak az aranyéremért.

Kerkai Attila

Az első napon az F1H vitorlázó repülőmodellek versenyeit rendezték, melyben a zalaiak mellett a szombathelyi klub sportolói vívnak nagy csatákat. A ZVMK fiataljai ezúttal felülkerekedtek vasi riválisukon, ugyanis az ifjúsági csapat nagy akarással és fegyelmezett versenyzéssel bajnokságot nyert. Farkas Mátyás az egyéni versenyt is megnyerte és első ízben lett magyar bajnok, de Tóth Balázs bronzérme is fényesen csillog. Ugyanúgy, mint a ZVMK felnőtt csapatának ezüstérme is. Varró Krisztián hosszú kihagyás után került ismét a csapatba, és becsülettel helyt állt.

Másnap, az F1K szénsavmotoros repülőmodellek versenyében is esélyesek voltak a zalaiak, és ezt be is bizonyították. Egyaránt bajnokságot nyert a ZVMK ifi és felnőtt csapata, és az igazi ráadás pedig a Zalalövő MK ifijeinek és felnőtt csapatának egy-egy bronzérmes helyezése volt.

Különösen sikeresek voltak a ZVMK ob-n indult versenyzői, mert valamennyien az élbolyban végeztek. Összességében pedig az elmúlt tíz év legsikeresebb bajnokságán van túl a két zalai klub, hiszen 4 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzérmes helyezés a zalaiak mérlege.

A ZVMK F1K-ban bajnok csapata, (balról) Borkovits Bálint, Helle Richárd és Gút Dávid Bendegúz)

Az F1H-ban első egerszegi versenyzők, Tóth Balázs, Farkas Mátyás és Farkas Ákos

Eredmények az ob-ről. F1H ifi egyéni: 1. Farkas Mátyás, 3. Tóth Balázs, 5. Farkas Ákos, 6. Ujj Bence (valamennyien ZVMK). F1H ifi csapat: 1. ZVMK (Farkas M., Tóth B., Farkas Á.). F1H felnőtt egyéni: 3. Szteblák Tamás, 5. Kiss Ábel, 8. Varró Krisztián (valamennyien ZVMK). F1H felnőtt csapat: 2. ZVMK (Szteblák T., Kiss Á., Varró K.). F1K ifi egyéni: 3. Borkovits Bálint (ZVMK), 4. Helle Richárd (ZVMK), 5. Gút Dávid Bendegúz (ZVMK), 6. Maurer Bence (Zalalövő), 7. Maurer Kristóf (Zalalövő), 8. Molnár Ákos (Zalalövő), 9. Srágli Dávid (Zalalövő), 10. Gyémánt Martin ( ZVMK). F1K ifi csapat: 1. ZVMK (Borkovits B., Helle R., Gút D.), 3. Zalalövői MK (Maurer B., Maurer K., Srágli D.) F1K felnőtt egyéni: 2. Sümegi Szabolcs, 3. Szteblák Tamás, 4. Kiss Ábel (mind ZVMK), 9. Merth Miklós (Zalalövő), 10. Tüske Dávid (Zalalövő). F1K felnőtt csapat: 1. ZVMK (Sümegi Sz., Szteblák T., Kiss Á.), 3. Zalalövő MK (Merth M., Tüske D., Lenk László).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!