Sport

2014.11.14. 12:20

Zalai bajnoki címek Paksról - A viadalra 35 klub 264 versenyzője 441 nevezést adott le

Zalaegerszeg - A Pakson megrendezett Ippon Shobu nyílt magyar bajnokságon Zalaegerszegről négy karate egyesület is indult, és szereplésüket bajnoki címek és érmek fémjelzik.

Kerkai Attila

A stílusszervezetektől 35 klub 264 versenyzőjének 441 nevezése érkezett be a viadalra. Zalaegerszeget négy shotokan karate klub képviselte.

A Japán Út Harcművészeti Egyesület versenyzője Szalai Rebeka formagyakorlatban (kata) szerzett aranyérmet míg küzdelemben (kumite) a harmadik helyen végzett a nagyon erős mezőnyben.

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület versenyzői közül ketten is magyar bajnokok lettek. Kovács Dominika Hanna formagyakorlatban magabiztosan verte a mezőnyt, amivel aranyérmes lett és megvédte a múlt évi bajnoki címét. Ugyanő kumitéban a 3. helyen végzett. Vugrinecz Attila kitűnő formában versenyzett egész nap, és látványos technikai megoldásokkal a döntőbe jutott. Az első helyért zajló küzdelemben nagyon agresszív, erős ellenfelet kapott, de kezelni tudta ezt a helyzetet is. Végül a kitűnően felépített stratégia és technika diadalmaskodott a nyers erő felett, és Vugrinecz Attila a dobogó legfelső fokán végzett korosztálya kumite számában. Az ZSKE soraiból Dömötör Dávid kumitében egy 3. helyezéssel gyarapította klubja érmeit, míg Gutta Petra és Munkácsy Lili a középmezőnyben végzett.

ZSKE (balról): Vugrinecz Attila, Dömötör Dávid, és Kovács Dominika Hanna, mögöttük edzőjük, Molnár Tamás

A Toriki KHKE versenyzői szintén kitettek magukért, és ők is magyar bajnoki címeket szereztek. Takács Virág Vivien kiemelkedően teljesített ezen a hétvégén, mivel küzdelemben, és formagyakorlatban is bajnoki címet szerzett. Küzdelemben négy győzelme volt, ebből egy leléptetéssel, kettő ipponnal, a döntőben wazarikkal vette az akadályot. Formagyakorlatban egyhangú győzelmekkel érte el a dobogó legfelső fokát. Forintos Fruzsina szintén kitűnően teljesített, mindkét versenyszámban a 2. helyen végzett. Deák Róbert küzdelemben a dobogó harmadik fokára állhatott, míg Szekér László formagyakorlatban 4. helyezést ért el. A Toriki az összesített éremtáblán a 35 klub közül a 7. helyen zárt.

Toriki (balról): Szekér László, Deák Róbert, Forintos Fruzsina és Takács Virág Vivien, edzőjükkel Takács Ferenccel

Az XXL Wellnes Fitnes Club részéről Gerencsér Bálint a 4. helyen végzett.

A versenyzőket felkészítő edzők: Szabó László Csaba (Japán út Egyesület), Csókási Tibor (XXL), Takács Ferenc (Toriki), Molnár Tamás és Nemes Róbert (ZSKE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!