Sport

2014.12.28. 17:15

Jöhet a huszonötödik - Csesztregi csapatok fölénye a Kocsis Gábor Emléktornán

Csesztreg – A falu általános iskolájában a hétvégén két napon át pattogott a labda: zsinórban ez volt a 24. alkalom, hogy karácsony és szilveszter között labdarúgók vették birtokba az intézmény tornatermét.

Varga Andor

Hetedik éve, hogy az Arany Ászok Kupa Kocsis Gábor Emléktornaként is várja a csapatokat. Előbbi torna rendezője, Kocsis Gábor halála után barátai vitték tovább a programot, ami továbbra is népszerű a község és a térség csapatai körében. A legnagyobb részt baráti társaságokon, illetve munkahelyi közösségeken, nagypályás csapatokon alapuló együttesek közül 17 nevezett, és ezek egyetlen kivétellel pályára léptek a hétvége mindkét napján.

A Faszállítók (bordó felsőben) és a Farmervilág (kékben) csapata még a csoportmérkőzések keretében találkozott, szombaton. Fotó: Pezzetta Umberto

– Négy csoportot sorsoltunk: háromban négy csapat van, egyben pedig öt, és a csoportkört az utóbbiban az utolsó helyen záró gárdától sajnos meg kell majd válnunk, ez az együttes nem lehet ott a vasárnapi nyolcaddöntőben – részletezte a kupa menetét Paál Sándor rendező. Megtudtuk tőle azt is: a résztvevők idén sem csak játékkal tisztelegtek Kocsis Gábor emléke előtt, de néhányan egy rövid emlékezés erejéig voltak kinn a csesztregi temetőben, a sírjánál is.

A torna végeredménye: 1. ÖKB Csesztreg, 2. Texas Csesztreg, 3. Team Belucci Lenti, 4. Czupi Csárda Csesztreg. Különdíjak, legjobb kapus: Kiss Bence (Texas). Legjobb mezőnyjátékos: Nagy Norbert (ÖKB). Gólkirály: Kasza Krisztián (Texas) 7 találattal.

A második helyezett Texas csapatának játékosai a torna gólkirályi- és a legjobb kapus címért is magukénak mondhatták (Fotó: Kopecsko János)

A torna a szokásos kiváló hangulatban telt el, Paál Sándor pedig elmondta: a szervezők – és talán a csapatok is – már készülnek a jövő évi huszonötödikre.

Kocsis Gábor emlékére - Tizenhét csapat az idei csesztregi teremlabdarúgó tornán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!