Sport

2015.03.14. 12:59

A Szeged elintézte a ZTE FC csapatát

A labdarúgó NB II 19. fordulójában a ZTE FC együttese szombaton a Szeged 2011 Grosics Akadémia vendége volt Gyulán. Élő, eredménykövető beszámolónkat olvashatja.

Kerkai Attila

A ZTE FC csapata már pénteken elutazott Gyulára, hiszen a Szeged együttese itt játssza hazai találkozóit. A házigazda együttes a fordulót a 6. helyről várhatta megszerzett 27 pontjával, míg a ZTE FC a 10.  23 ponttal. A zalaiak viszont a mérkőzés előtt fogadkoztak, pontosabban ígérték, hogy mindent elkövetnek érte:  három döntetlen után végre győzelmet ünnepelnek. A Szeged csapatában két régi ismerős is megtalálható: a rutinos Máté Péter a ZTE FC csapatkapitánya  is volt, míg Polareczki Roland saját nevelésű játékosként több évet játszott a kék-fehérek felnőtt csapatában. Mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet.

A ZTE FC   pénteken már a helyszínen edzett és Gyulán töltötte az éjszakát. A korábbi eltiltottak közül Kovács Gergő és Szakály Attila is visszakerült a kezdőcsapatba, valamint a vállsérülése után újra játékra jelentkező csapatkapitány, Simonfalvi Gábor is.

Szeged 2011 - ZTE FC 3-0 (3-0)
Gyula, 300 néző.  Grosics Akadémia. Jv.: Takács T. (Demeter, Szvetnyik).
Szeged: Szántai – Szabó P., Markovics, Tóth G., Mészáros M. – Polareczki (Fitos, 68.), Veszelinov (Berke, 77.), Máté P., Zabari – Oláh L. (Hegedüs, 80.), Germán. Vezetőedző: Nyilas Elek.
ZTE FC: Szappanos -  Pajor, Kovács G., Forgács, Fodor -  Simonfalvi, Szakály A. - Babati, Murai (Bailo, 64.), Délczeg - Vittman (Bíró A., 75.). Vezetőedző: Lendvai Miklós..

Gólszerzők: Tóth G. (27.), Oláh L. (30.), Szabó P. (36.).

1. perc: A ZTE FC kezdte a játékot.Nagyjából 10 fős szurkolói csoport is elkísérte a zalaiakat Gyulára, ahol borult idő fogadta a csapatokat, eső nem várható.

15. perc: A klasszikus ismerkedéssel telt az első negyedóra. Helyzet egy adódott, amikor a szegediek a 12. percben Polareczki átadásából Oláh révén veszélyeztettek, de a labda Forgács lábáról szögletre pattant.

27. perc: Vezet a Szeged. Máté adott be szögletet balról, a rövid oldalon érkezett Tóth G, aki az ötös sarkától a kapuba pörgetett, 1-0.

30. perc: Már 2-0-ra vezet a Szeged. Előzőleg Szappanos védett kétszer, a második után szögletre ment a labda. A jobbról elvégzett sarokrúgást Zabari ívelte középre, az ötösön érkezett Oláh L., aki a zalai védők között a hálóba fejelt, 2-0.

36. perc: Újabb hazai gól. Ezúttal egy balról keresztbe lőtt labdára érkezett a jobb összekötő helyén  Szabó P., aki 18 méterről lövésre szánta el magát, a védők későn léptek ki rá, labdája pedig félmagasan a vetődő Szappanos mellett a jobb sarokban kötött ki, 3-0.

A ZTE FC védekezése szellős, hiszen két pontrúgás után  született két gól, a harmadiknál pedig későn eszmélt mindenki a zalaiak közül. Az egerszegiek támadójátéka sem acélos.

45. perc: vége az első félidőnek.

Nem meglepetés,hogy a találkozót a helyszínen nézi Zoran Spisljak, a Békéscsaba vezetőedzője. A szünetben kértük ki a véleményét az eddig látottakról.

- Nagyjából tíz percig egyenlő felek küzdelme zajlott a pályán, de aztán egyre többet hibázott a ZTE FC. A egerszegiek hátul szervezetlenek, nincs a védelemben igazi vezér és a középpályán sem támad vissza a ZTE. A zalaiak szinte felkínálták a területet a szegedieknek, ebből született a harmadik találatuk is.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Egyik oldalon sincs csere.

60. perc: A második játékrész első negyedórájában a ZTE FC valamivel fegyelmezettebben és szervezettebben játszik már, mint az első 45 perben. Az 51. percben Murainak volt egy közeli fejese, de a labda a szegedi kapus kezei között landolt. A mérkőzés kiegyenlített, de persze a Szeged minek is sietne, amikor 3-0-ra vezet...

75. perc: Érdemben nem történt túl sok, a mérkőzés kiegyenlített, de kevés helyzet van. A 68. percben a ZTE előtt adódott szépítési

lehetőség, amikor a szegedi kapusról kipattanó labdát Délczeg estében fejelhette kapura, de labdája fölé ment.

92. perc: Vége a mérkőzésnek. Ahhoz képest, hogy az előzetes nyilatkozatok alapján elhangzott, hogy a ZTE győzni megy Gyulára, simán kikapott. Méghozzá azért, mert az első félidőben "lenullázta" magát a 9 perc alatt kapott három góllal. A második játékrészben már csak futott az eredmény után a zalai csapat, de hiába.

- A Szeged a második félidőben már célfutballt játszott, s ugyan lett volna a ZTE-nek néhány lehetősége, hogy betaláljon a kapuba, de miután ezek a  helyzetek kimaradtak, nem tudott visszajönni  már a meccsbe az egerszegi együttes - hangzott a végén Zoran Spisljak összegzése a mérkőzésről, aki csapatával, a Békéscsabával hétfőn ugyancsak Gyulán lép pályára, amikor a Mezőkövesdet fogadják.

Nyilas Elek: - Régóta vártam már ezt a mérkőzést, amikor úgy mehetünk bele a hajrába, hogy nyugodtan várhatjuk a hajrát. Ez így történt ma, s több góllal nyertünk.

Lendvai Miklós: - Fiatal a csapatunk, s két felesleges szabálytalanság után két pontrúgásból kaptuk a gólokat. A látottak alapján ekkora különbség nem volt a két csapat között, mint amit a végeredmény mutat.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!