Sport

2015.05.01. 10:23

Itthon nem hibázott az Izzó - Szombaton Keszthelyen játssza a rangadót a Hévíz együttese

Hévíz, Keszthely, Nagykanizsa - A kézilabda NB II-es pontvadászatban a nőknél nyert a Hévíz, a férfiaknál a KGDSE, míg az N. Izzó duplázott a héten, hiszen két bajnokit is játszott, a csütörtök estit pedig sikerrel is vette.

Nők, Dél-nyugati csoport:

Balatonszemes–Hévíz 22-33 (7-18)

Öreglak, 100 néző. Jv.: Antal, Antalné.

Hévíz: Molnár – Czigány 4, Lakatos 4, Gliba 1 , Papp 3, Holczbauer 8, Borsi B. 5. Csere: Iglódi (kapus), Klász 1, Fehér 3, Földesi 1, Berecz 3, Buzás, Ágoston, Kovács, Németh. Játékos-edző: Klász Karola.

Esélyeshez méltóan kezdett a Hévíz és már a kezdeti percekben nagy fölénybe került. A Hévíz együttese folytatta 6 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát. A tabellán harmadik Hévíz szombaton 13 órától Keszthelyen (Csokonai Sportcsarnok) fogadja rangadón a második Kozármislenyt. Jók: Molnár, Borsi B., Holczbauer.

Papp Zsanett lő kapura a legutóbbi hazai találkozón. Szombaton a hévízi lányok is félig idegenben lesznek Keszthelyen... Fotó: Pezzetta Umberto

 

Férfiak, Észak-nyugati csoport:

Keszthely GDSE–Ácsi Kinizsi SE 30-23 (16-13)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Kóbor, Tasnádi.

Keszthely GDSE: Pádár Ma. – Szente 4, Csiszár 5, Tóth L. 3, Géczi 9, Baranyai N. 7, Sasvár. Csere: Szemerédi (kapus), Baranyai Zs, Pádár Má. 1, Dohárszki, Kretz. Játékos-edző: Baranyai Norbert.

Szmola és Szász hiányzott a védelemből, a játéklehetőséghez jutó fiatalok azonban kitettek magukért, éltek a lehetőséggel és az első percektől végig kezükben tartották a mérkőzést és megérdemelten nyertek. Sokat számított, hogy Géczi szinte valamennyi kapura lövéséből gól született és Pádár a kapuban ismét extra teljesítményt nyújtott. Jók: Pádár Ma., Csiszár, Géczi.

 

Férfiak, Dél-nyugati-csoport:

Komló U23–Nagykanizsai Izzó SE 35-29 (17-17)

Komló, 50 néző. Jv.: Akácsos, Nagyvizeli.

Izzó SE: Tóth Á. – Molnár L. 4, Csonka 7, Csalló 7, Tompek 1, Kiss G. 8, Kovács B. 2. Csere: Dencs Balázs (kapus), Korcsmáros B., Dencs Bálint, dr. Woth, Metzger. Játékos-edző: dr. Woth Péter.

A komlóiak ellen is döntetlenre hozták a találkozó első félidejét a kanizsaiak de aztán a második harminc percben a hazaiak kihasználták a vendégek fáradságát is. Jók: Csonka, Csalló.

Nagykanizsai Izzó SE– Simontornyai KK 34-28 (16-15)

Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Kóbor, Tasnádi.

Izzó SE: Tóth Á. – Senger D. 5, Kiss G. 3, Tompek 3, Csonka 7, Molnár L. 6, Füle Cs. 8. Csere: Dencs Balázs (kapus), Marton B., Dencs Bálint, Korcsmáros B. 2, dr. Woth, Szabó Sz., Nagy B. Játékos edző: dr. Woth Péter.

Az Izzó SE számára a győzelem mondhatni kötelező volt, hiszen a tabella utolsó helyén álló Simontornyai KK együttese látogatott hozzájuk csütörtökön este. Az első félidőben két-három gólos vezetést harcolt ki a kanizsai együttes, de szorosan alakult ez a játékrész. Később az Izzó átvette az irányítást, a kapuban magára talált Tóth Ákos, így nőtt a különbség a két csapat között (46. perc: 28-22) és a hajrájában pályára léphettek a juniorok is. Jók: az egész kanizsai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!