Sport

2015.05.29. 14:21

ZVMK: sportszerű és technikás

Hagyományosan sikeres terep a szlovákiai Cserge tanya a ZVMK hajómodellezői számára, s így volt ez legutóbb is.

Kerkai Attila

A Zalaegerszegi Városi Modellező Klub háromfős csapattal utazott Szlovákiába: Gyémánt Martin és Borkovits Bálint mellé ezúttal egy új fiú, Szabadics Kolos társult. A verseny, a Sylka Kupa rangját emelte, hogy a MiniECO elektromos rádióirányítású hajóosztályban ez a viadal az idei országos bajnokság második futamát is jelentette.

Balról: Szabadics Kolos, Borkovits Bálint, Gyémánt Martin. Fotó: ZVMK

Hűvös, esős, illetve kellemes, napos időjárás váltogatta egymást a kétnapos viadal során, ennek ellenére egyéni csúcsokat javítva kiemelkedő eredményeket értek el a zalaiak. Egyéni csúccsal győzött és idei második elsőségét könyvelhette el Borkovits Bálint, míg Gyémánt Martin – szintén egyéni csúccsal – bronzérmet nyert.

Szabadics Kolos kellemes meglepetést okozott negyedik helyével, hiszen ez volt az első versenye. Teljesítményét még a versenyt vezető főbíró is külön méltatta, de dicsérte a teljes ifi futam valamennyi résztvevőjét, kiemelve a sportszerű, egymást szándékosan nem „leütköző", technikás vezetési stílusokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!