Sport

2015.05.21. 14:27

Zárás a férfiaknál is: a K. Georgikon 5., az N. Izzó 9. lett

Keszthely, Nagykanizsa - A férfi kézilabda NB II-ben is befejeződtek a küzdelmek. A két zalai csapat, a Keszthely GDSE győzelemmel, az N. Izzó SE vereséggel zárt, előbbi 5., utóbbi 9. lett csoportjában.

Férfiak, Észak-nyugati csoport:

Keszthelyi GDSE–Mór 27-24 (15-14)

Keszthely, Csokonai Sportcsarnok. 150 néző. Jv.: Drinóczi, Drinócz-Horváth.

Keszthely: Pádár Ma.- Szente 4, Tóth L. 4, Baranyai N. 4, Géczi 6, Szmola 1, Sasvár 6. Csere: Szemerédi (kapus), Kretz, Dohárszky, Pádár Má., Szász, Csiszár D. 2, Baranyai Zs. Játékos-edző: Baranyai Norbert.

Lendületes volt a játék az első játékrészben és a csapatok felváltva vezettek a fej-fej melletti találkozón. Fordulás után kifejezetten jó iramú, változatos meccsen az 52. percben 22-21-re vezettek a hazaiak és akkor zsinórban 3 gólt szereztek, ami eldöntötte a pontok sorsát is. A keszthelyiek végül szoros küzdelemben az 5. helyen végeztek az Észak-nyugati csoportban. A tavalyi bronzérmes helyezést ugyan nem tudták megismételni, de a mostani eredmény reális. Az együttes átlövője Tóth László Gergő a góllövőlistán az 4. helyen végzett.

Jók: Tóth L. (a mezőny legjobbja), Baranyai N., Sasvár, Géczi, Cziszár D.

A szezon során csak kevésszer tudták megállítani a riválisok Kiss Gergelyt (N. Izzó), aki a csoportban végül gólkirály lett. Fotó: Szakony Attila

Férfiak, Dél-nyugati csoport:

Nagykanizsai Izzó SE–Siklós KC 24-26 (12-14)

Nagykanizsa, 70 néző. Jv.: Akácsos, Nagyvizeli.

Izzó SE: Tóth Á. – Senger, Musits N. 5, Kiss G. 4, Tompek 3, Csonka 9, Füle Cs. 1. Csere: Dencs Balázs (kapus), Nagy B. 1, Molnár L., Kovács B. 1, Dencs Bálint, Korcsmáros B., Szabó Sz., Marton B. Játékos-edző: dr. Woth Péter.

Az élbolyhoz tartozó Siklós volt a kanizsaiak vendége, és az első félidő elején a hazaiak még vezettek is, ám a vendégek fordítottak (14. perc: 5-7). Előnyét a mérkőzés folyamán aztán a Siklós végig tartotta, az Izzó időnként zárkózott csak egy gólra. A kimaradt kanizsai helyzeteknek köszönhetően a fordítás később sem sikerült, így a Siklós nyert, a dél-zalaiak pedig a 9. helyen zártak. A Dél-nyugati csoportban Kiss Gergely gólkirály lett 154 góllal.

Jók: Csonka, Musits N.

Az NB II-es női bajnokság Dél-nyugati-csoportjában a Hévíz SK már egy héttel korábban befejezte a bajnokságot, amely csoportjában a harmadik helyen zárt. Alább a csoportok végeredményei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!