Sport

2015.06.10. 16:20

A strandon rúgják a bőrt a fiatalok

Zalaegerszeg - A Bozsik-programba idén először került be a strandlabdarúgás, melynek egyik régiós döntőjére Vonyarcvashegyen kerül sor jövő hétfőn.

Bozó Péter

Az idén először került be a Bozsik-programba a strandlabdarúgás. Az alközponti válogatottak részére kiírt U13-as torna egyik régiós döntőjének Vonyarcvashegy ad otthont június 15-én (hétfőn). A csapatok a tornákon körmérkőzéseket játszanak egymással és a végső győztes képviselheti a régiót az országos fináléban, melyre június 17-én kerül sor. Mint azt Tóth Ádámtól, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának Bozsik koordinátorától megtudtuk, a csapatok felkérés alapján vehetnek részt a megmérettetésen.

A Telkiben megrendezésre kerülő döntőben kétszer négy csapatos csoportban mérkőznek meg egymással az alközponti válogatottak, majd az első helyezettek az aranyéremért, a másodikak pedig a bronzért játszanak. Pont-egyenlőség esetén előbb a több rúgott gól, majd a gólkülönbség dönt a helyezések szempontjából. Az első három helyezett együttest az MLSZ Strandlabdarúgó szak-ág vendégül látja Siófokon, az Európa Liga találkozói alatt, augusztus 6. és 9. között.

Általános szabályok:

a játéktéren 1+4 játékos tartózkodhat egyszerre

a játékidő háromszor 8 perc

a szabadrúgásoknál nincs sorfal

a játékosoknak egységes mezben és nadrágban kell pályára lépniük, cipő viselése nem megengedett

A vonyarcvashegyi torna csoportbeosztása:

A-csoport: Győr alközpont, Csorna alközpont, Celldömölk alközpont.

B-csoport: Sopron alközpont, Üstökös alközpont, ZTE alközpont.

C-csoport: Gyirmót alközpont, Szombathely alközpont, Hévíz alközpont.

D-csoport: MTE alközpont, Körmend alközpont, Nagykanizsa alközpont.

A torna menetrendje:

10.30: Győr- Celldömölk, Gyirmót -Szombathely.

11.00: Sopron- Üstökös, MTE- Körmend.

11.30: Győr -Csorna, Gyirmót -Hévíz.

12.00: Üstökös- ZTE Körmend- Nagykanizsa.

12.30: Csorna- Celldömölk, Szombathely -Hévíz.

13.00: Sopron- ZTE, MTE -Nagykanizsa.

Az elődöntőkre 13.30-tól kerül sor, majd 14 órától a helyosztók következnek. A döntőt 15 órakor rendezik, a bronzmérkőzéssel egyidőben, ezt követi 15.30-tól az ünnepélyes eredményhirdetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!