Sport

2015.10.28. 09:26

A Hévíz női kézilabda csapata nagyon kikapott a rangadón

Hévíz/Keszthely/Nagykanizsa – Az NB II-es kézilabda bajnokságban a zalai csapatok közül csak a férfiak ünnepelhettek, hiszen a KGDSE és az N. Izzó SE is nyert.

Góth Imre

A nőknél a Dél-nyugati csoportban rangadót vívott a forduló előtt éllovas Hévíz, ám súlyos vereséget szenvedett Tamásiban.

Nők, Dél- nyugati-csoport:

Tamási–Hévíz 35-19 (21-8)

Tamási, 150 néző. Jv.: Kiss, Kovács.

Hévíz: Fonyódi – Borsi B., Fehér 5, Papp 1, Lakatos 1, Borsi F. 1, Czigány 7. Csere: Borda /kapus/, Holczbauer 1, Klász 3, Ágoston, Novikova, Buzás, Belina, Berecz. Játékos-edző: Klász Karola.

Nagy tempót diktálva gyorsan elhúztak a hazaiak a csoport rangadóján a ziccerek sorát hibázó hévíziekkel szemben. Az első félidőben eldőlt a pontok sorsa a hatalmas előny következtében. A második játékrész kétharmadára rendeződött csak a vendégek védekezése és támadójátéka, akik csalódást okoztak és elvesztették 12 forduló óta tartó veretlenségi sorozatukat. A győzelmével a tabella élére ugrott a Tamási a Hévíz pedig a 3. helyre csúszott vissza az élről. Jók: Czigány, Fehér.

Tóth László Gergő, a KGDSE játékosa nagyon érezte a kaput a legutóbbi találkozón, hiszen tíz gólig jutott a Tarján SE ellen.

Férfiak, Észak-nyugati csoport:

Keszthely GDSE–Tarján SE 29-23 (16-13)

Keszthely, 150 néző. Jv.: Kóbor, Tasnádi.

Keszthely GDSE: Szemerédi – Baranyai Zs. 5, Tóth L. 10, Baranyai N. 3, Szász 1, Szmola 2, Sasvár 2, csere: Pádár Ma. (kapus), Kránitz, Kovarszki 2, Szente 1, Pádár Má. 1, Csiszár, Hunkár 2. Játékos-edző: Baranyai Norbert.

A vendégek korábban a középmezőny meghatározó csapatának számítottak, így nem lehetett félvállról venni őket. Hamar 5-6 gólos előnyre tett szert a Keszthely és az első félidő végéig magabiztosan irányítottak. A folytatásban 15 perces hazai mezőnyfölény következett, jól és szépen játszottak a pályán lévők, amivel 8 gólos előnyt dolgoztak ki. Ekkor nagyobb szerephez juthattak a cserék, akiknek nem sikerült felvenni a ritmust, így 4 gólra csökkent a különbség a két csapat között, de szigorított a védekezésen a KGDSE, amivel bebiztosította sikerét. Jó: Tóth L.

Férfiak, Dél-nyugati csoport:

Holler UFC–N. Izzó SE 25-33 (14-14)

Simontornya, 100 néző. Jv.: Akácsos, Nagyvizeli.

Izzó SE: Zsobrák – Bátor 4, Gilitsch 5, Kiss G. 4, Tompek 4, Pákozdi 7, Metzger 1. Csere: Dencs Balázs (kapus), Simon B. 5, Musits N. 3, Kovács B., Dencs Bálint. Edző: Takács Balázs.

A Holler UFC Dunaföldvár vendégeként lépett pályára a Nagykanizsai Izzó SE Simontornyán. A mérkőzés elején a nagykanizsaiak szerezték meg a vezetést (8. perc: 3-5), de a házigazdák az első félidő végére ledolgozták a hátrányt, így küzdelmes második félidőre volt kilátás. Az Izzónak jót tett a szünet, a második félidőt egymás után három góllal kezdték, Zsobrák Zoltán jó formában védett, a csapat jól működött együtt támadásban, így az előnyt növelni tudták a kanizsaiak és megérdemelten szerezték meg a két pontot, s ezzel ötvenszázalékosra javította eddigi mérlegét. Jók: Bátor, Pákozdi, Tompek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!