Sport

2015.10.15. 15:09

NB II-es kézilabda: másfél meccs

Keszthely/Nagykanizsa - Az NB II-es kézilabda-bajnokságok legutóbbi fordulóiban a zalai csapatok közül csak a két férfi együttes lépett pályára, és az Izzó mérkőzésse ráadásul félbeszakadt. A Hévíz női csapata a kupában volt érdekelt.

Kerkai Attila

Férfiak, Északnyugati-csoport:

Keszthely GDSE_ MVM-Veszprém II. 37-21 (15-10)

Keszthely, 150 néző. Jv.: Rozina, Szászfai.

Keszthely GDSE: Szemerédi - Baranyi Zs. 8, Csiszár 4, Baranyai N. 1, Hunkár 7, Szmola 5, Sasvár. Csere: Pádár Má. (kapus), Szente 1, Kovarszki 3, Kránitz, Szász 3, Pádár Ma. 4, Tóth L. 1. Játékos-edző: Baranyai Norbert.

A vendégek számára jól indult a bajnokság három mérkőzésüket megnyerték. A Keszthely ennek megfelelően komolyan vette a találkozót. Az első negyedóra fej-fej melletti játékot hozott, aztán a házigazdák támadás befejezései pontosabbakká váltak. A védekezés közben eredményesen zártak össze és jól léptek ki a vendégek támadóira, amivel a félidő végégig ötgólos előnyt szereztek. A második játékrészben felszabadult hazai támadások, eredményes átlövések fokozták a hangulatot és már csak a gólarányjavításra kellett figyelniük.

Jók: az egész hazai csapat.

Délnyugati-csoport:

N. Izzó SE - MK Pelikán Siklós KC - a 28. percben félbeszakadt

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Fábián, Földesi.

Izzó SE: Zsobrák Z. - Bátor 3, Gilitsch G. 4, Kiss G. 7, Tompek, Pákozdi 8, Metzger D. Csere: Tóth Á. (kapus), Dencs B. (kapus), Molnár L., Simon B., Jónás P., Márton R., Musits N., Kovács B. Edző: Takács Balázs.

A kanizsaiaknál bemutatkozhattak a csurgói kettős igazolású játékosok, Jónás Péter és Márton Roland. Mellettük az eddig munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzó Kovács Balázs és a sérüléséből felépült Musits Norbert is az edző rendelkezésére állt.

Az első félidőben az Izzó biztosan vezetett (17. perc: 10-5), a csapat jó egyéni megoldásokkal játszott és összeállt a védekezése is. A meccs azonban félbeszakadt a 28. percben, amikor a siklósi játékos-edző utasítására a vendégek a játékvezetői ténykedést nehezményezve levonultak a pályáról, és versenybírói felszólítására sem voltak hajlandók a folytatásra. A rendező Baranya Megyei Kézilabda Szövetség a 2 pontot 10-0-s gólkülönbséggel az Izzónak ítélte.

A Hévíz NB II-es női csapata ezúttal nem lépett pályára bajnokin, hanem a Magyar Kupa 2. fordulójában fogadta az NB I B-s Kozármislenyt. A fürdővárosiak a jobb játékerőt képviselő baranyaiakkal szemben 38-18-ra alulmaradtak, és búcsúztak a kupától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!