Sport

2016.03.18. 06:42

Gólzáporos mérkőzésen tartotta életben felsőházi álmait a Göcsej SK

A férfi futsal NB I alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a Göcsej SK az Aramis SE-hez látogatott.

Jóna István

Aramis SE - Göcsej SK 4-8 (1-5)

Budaörs, Városi Sportcsarnok

Jv.: Farkas Balázs (Borbás, Janitz)

Göcsej SK: Balikó M., Borsi G., Sámson Z., Apatini M., Horváth D. Csere: Horváth E., Kottán K., Papp T., László D., Szabó B., Szőke Á., Major G., Bogyó K., Schmidt G. vezetőedző: Bagó Gábor

Gólszerzők: Roni, Frank, Szeghy, Fekete ill: Borsi (5), Sámson, Kottán, Apatini

A nyolcadik helyen álló zalaiaknak győzelem esetén megmaradhatott a matematikai esélyük a felsőházba kerüléshez, míg a vendéglátóknak egy győzelem biztos hatodik helyet jelentett volna.

A Göcsej agresszíven kezdte a mérkőzést, ami meglepte a hazaiakat. Borsi Gergő már a 4. percben megszerezte csapatának a vezetést. A zalaiakon látszott meg szeretnék mutatni sokkal többre képesek, mint azt az előző fordulók mutatták. A 12. és 13. percben előbb Sámson mattolta a hazai védelmet, majd Borsi is megzörgette a budaörsiek hálóját (0-3). A félidő hajrájában ébredezett csak a hazai csapat, akik Roni révén a 16. percben szépítettek. Nem tartott sokáig a lendületük, mert a remekül játszó zalaiak Borsi Gergő révén újabb két gólt szereztek és magabiztosan vezettek (1-5).

A második félidőben egy harcosabb Aramis jött ki a parkettre. A játék kiegyenlítődött és mindkét oldalon adódtak helyzetek. Tíz perc játé után Kottán használta ki a hazai védelem megingását és tovább növelte a Göcsej előnyét (1-6). A 34. percben Frank szépített. A 36. percben kisbüntetőhöz jutott a vendégcsapat, ugyanis a hazaiaknak már korábban összegyűlt az öt csapatfaultja. A büntetés végrehajtója, a mezőny legjobbja Borsi Gergő volt, aki magabiztosan gurított Soós kapus lába mellett a kapuba megszerezve ezzel csapata hetedik, saját maga ötödik találatát (1-7). A hátralévő időben az Aramis lehozta a kapusát és így próbált szépíteni, ami a 37. és 38. percben sikerült is nekik. Előbb jobb szélről Schmidt Gábor lába között gurított a hálóba, majd Fekete perdített egy perccel később a zalai hálóba. Az utolsó másodpercben Apatíni Márk tette fel a csapat szereplésére a koronát és a saját kapuja elől gurított az üres kapuba kialakítva ezzel a 8-4-es végeredményt.

A Göcsej SK pontosan, és ami még fontosabb ebben a játékban gólerősen játszott és győzelmükkel belekapaszkodtak abban a bizonyos szalmaszálba, ami a felsőházat jelentheti számukra. Ehhez még a záró fordulóban le kellene győzniük április 4-én, hazai pályán a Dunaferrt.

A forduló további eredményei: MVFC- Berettyóújfalu-Nyírgyulaj KSE 3-1, Swietelsky Haladás VSE- Veszprém 5-3, Dunaferr – Déli Futsal 10-0, Rubeola FC- Rába ETO 1-11.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!