Sport

2016.07.04. 16:55

Tamás Bianka visszatért - A hazai rendezők és versenyzők is jól teljesítettek a militaryn

Nagykanizsa - A várakozásoknak megfelelően szerepeltek a házigazda Kanizsa Lovasklub versenyzői a Csónakázó-tónál a hét végén lezajlott military versenyen.

Kühne László

A visszatérő Tamás Bianka a B nyitott kategóriában elsőségnek örülhetett, az új igazolás, Kaizinger Balázs az A0 előkezdő ló kategóriában harmadik lett, míg Sári Ádám az A kezdő ló mezőnyben egy ötödik hellyel rukkolt elő. A rekordszámú nevezéssel lezajlott viadal keretében rendezték meg a tanintézeti országos bajnokságot, a lovastusa utánpótlása számára.

Clarion nyergében Tamás Bianka. Eredményes együttműködés
Fotó: Szakony Attila

A kanizsaiak közül Tamás Bianka hatványozottan örült a mostani elsőségnek.

- A lovam, Clarion roppant együttműködő volt az egész versenyen - fogalmazott az intenzív versenyzéshez visszatért Tamás Bianka. - A díjlovaglással sem volt gond, a terep nagyon jól sikerült, ott már második voltam, míg a díjugratásnál minden elsőosztályúan ment. Fantasztikus erőpróba volt, gyönyörű környezetben és nem könnyű pályákon. Én most újraépítem magam az ilyen megmérettetésekkel, célom pedig elérni a nemzetközi szintig. Ehhez sok, a kanizsaihoz hasonló szintű verseny kellene.

Győztesek és zalai dobogósok. A0 előkezdő ló kategória: 1. Egyed László (Lóska Ménes SE; Ozora Torino W nevű lován), ...3. Kaizinger Balázs (Kanizsa LSE; Blokád Borka n.l.). A kezdő ló: 1. Sótonyi Dóra Anna (Lovasakadémia SC; Flash n.l.). A nyitott: 1. Schaller Gábor (Magyar Póni Klub, Romantic Boy n.l.). B nyitott: 1. Tamás Bianka (Kanizsa LSE; Clarion n.l.). A0 amatőr: 1. Brunner Dorottya (Lovasakadémia SC; Pántlika n.l.). CCI*: 1. Mattia Luciani (olasz, Furneaux n.l.). CIC*: 1. Egyed László (Viking n.l.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!