Sport

2016.11.16. 17:20

Nem termett babér - Kikaptak az NB II-ben szereplő zalai férfi csapatok

Nagykanizsa/Keszthely - A kézilabda NB II-ben a hét végén a nőknél szabadnapos volt a Hévíz SK. A férfiaknák viszont mindkét zalai együttes pályára lépett, s mindketten vereséget szenvedtek.

Góth Imre

NB II Északnyugati-csoport, férfiak:

Keszthely GDSE-Veszprémi KKFT Felsőörs II 27-31 (15-15)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Gácsig, Sárközi.

Keszthely GDSE: Szemerédi - Baranyai Zs. 3, Bálványkövi 7, Kisgéczi 5, Kránitz 1, Kretz, Mogyorósi 2. Csere: Pádár Ma (kapus), Kovarszki 7, Mayer 1, Harnóczi 1, Dohárszki, Németh Á., Hegyi, Tauffer. Edző: Illés Csaba.

Régen látott eredményes játékkal kezdett a Keszthely, hármasával szerezve a gólokat és a 16. percben már 9-4-re vezettek. A nagy rohanásból ekkor kicsit visszavettek. Az utolsó tíz percben jelentős változás következett be, a veszprémiek eredményesebben fejezték be támadásaikat és ledolgozták a hátrányukat.

Fordulás után hét percig kiegyenlített küzdelem következett. Meglepetésre a vendégek kilőtték a sarkokat, vagy épp a kapufa melletti résen préselték be lövéseiket. Lehetett gyors leindítás, esetleg felállt fal, mindegy volt számukra. Előbb egy 4-0-s, majd két hazai gól után egy 5-0-s sorozatot produkáltak, ami végleg lelohasztotta a KGDSE kedvét.

Jók: Bálványkövi, Kovarszki.

Füle Csaba (N. Izzó) a jól teljesítők közé tartozott Kalocsán is Fotó: Szakony Attila

NB II, Délnyugati-csoport, férfiak:

Kalocsai KC-Nagykanizsai Izzó SE 32-25 (17-9)

Kalocsa, 150 néző. Jv.: Daru, Medvegy.

Izzó SE: Dencs Balázs - Gilitsch 1, Kiss G. 7, Szakály 2, Tompek, Füle 4, Pesti P. 1. Csere: Zsobrák (kapus), Babati 3, Márton R. 3, Metzger 2, Bátor 2, Lassú. Edző: Takács Balázs.

A közvetlen élcsoporthoz tartozó Kalocsához látogatott az Izzó SE NB II-es férfi kézilabda együttese, így az esélyek minden szempontból a hazaiak mellett szóltak. Az Izzó SE nem a legerősebb keretével kelhetett útra, a kezdő sorukból ketten is hiányoztak. Az alföldi meccsen nem fogtak ki jó napot a nagykanizsaiak kapusai sem, ezúttal kevés lövést hárítottak. Az első félidő különbsége a két gárda között tulajdonképpen a másodikra is állandósult és a Kalocsai KC biztosan nyerte a találkozót. A dél-zalai csapat mindenesetre küzdőszellemből jól vizsgázott, hiszen a tabellán második helyezett legénység volt az ellenfelük.

Jók: Füle, Babati.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!