Sport

2017.03.07. 16:15

Teljes a Zalaszám-ZAC sikere, Veiland Violetta a dobó EK-n

Zalaegerszeg - A múlt heti országos bajnokságokkal még nem ért véget a téli atlétikai szezon, hiszen e hét végén Szombathelyen még megrendezték az ifjúsági és junior korosztály téli dobó országos bajnokságát.

Kerkai Attila

A szombathelyi dobócentrumban rendezte a MASZ az országos ifjúsági és junior dobó bajnokságot. A juniorok mezőnyében a nőknél teljes Zalaszám ZAC-siker született.

Előbb a diszkoszvetők álltak a dobókörbe, egerszegi részről a Takács Dóra-Veiland Violetta duó. Nem is hagytak kétséget afelől, hogy a riválisoknak az eredményhirdetésnél legfeljebb a bronzot hagyják meg. Ebben a versenyszámban Takács Dóra a magyar válogatott és ez a rang meglátszott az eredményein. Valamennyi dobásával megnyerhette volna a számot, végül 44,60 m-es legjobb eredményével boldogan vehette át edzőjétől, Bognár Szabolcstól a bajnoki aranyérmet. S hogy teljes legyen a ZAC csapatának öröme, Veiland Violetta 38,58 m-es teljesítménnyel ezüstérmes lett.

Veiland Violetta legjobbja egy év alatt egy métert javult

A bajnokság befejező versenyszáma a női súlylökés volt. Itt is egy egerszegi ifjú hölgy volt a főszereplő, csak éppen más "szereposztásban". Veiland Violetta téli felkészülése remekül sikerült, versenyről versenyre javítja az egyén rekordokat. Így volt ez az ob-n is, ahol remek, 14,93 m-es egyéni csúccsal fölényesen lett országos bajnok.

- Tavaly még a 14 métert ostromoltam, s nagyon jó érzés, hogy idén már egy méterrel magasabbra tehettem a lécet. Rövidesen meglesz a 15 méter is - nyilatkozta a klub közösségi oldalán a 19 éves válogatott versenyző.

Takács Dóra minden dobása aranyat ért volna Fotó: ZAC

Veiland Violettát beválogattak a dobó Európa Kupa U23-as válogatottjába is, amely a hét végén a Kanári-szigeteken versenyez.

Bognár Szabolcs másik tanítványa, Takács Dóra is felállhatott a dobogóra, méghozzá annak a harmadik fokára, hiszen a 12,18 m-es egyéni csúcs bronzérmet ért.

Az ob krónikájához tartozik, hogy Vekas Martin (Zalaszám ZAC) diszkoszvetésben elért 5. helyezése 43,12 m-es dobással.

Az ifjúságiak mezőnyében Zsoldos Viktória (Zalaszám ZAC) 4. lett súlylökésben 11,48 m-es eredménnyel, valamint a 6. helyen végzett diszkoszvetésben 30,54 m-es teljesítménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!