Sport

2017.03.01. 19:55

Veiland Violetta bajnoki ezüstérmes

Zalaegerszeg - A téli országos bajnokságon is ott voltak a Zalaszám-ZAC dobóatlétái, és közülük Veiland Violetta súlylökésben ezüstérmet szerzett a felnőtteknél.

Kerkai Attila

Egy héttel korábban Ferenczi Melinda nyert 200 m-en nagyszerű ezüstérmet a fedett pályás ob-n, a múlt hét végén pedig a dobószakág legjobbjait hívták dobókörbe. A helyszín Szombathely volt, ahol a serdülő és a felnőtt korosztály képviselői döntöttek az idei helyezésekről.

A Zalaszám-ZAC színeit Bognár Szabolcs edző két válogatott tanítványa képviselte, akik először diszkoszvetésben álltak rajthoz. Ebben a versenyszámban Takács Dóra remek, 45,91 m-es egyéni csúccsal és az ezzel járó értékes 5. helyezéssel zárt, Veiland Violetta pedig 37,49 m-es dobással 6. lett. Takács Dóra annak is örülhetett, hogy már most, a felkészülés közben teljesítette a junior Európa-bajnokságra a nevezési szintet.

Veiland Violetta és Takács Dóra Eb-szintet is teljesített Fotó: archív

Később a súlylökő körbe álltak a ZAC kitűnőségei. Ebben a számban Veiland Violetta várhatta nagyobb reményekkel a versenyt, és kiváló, 14,80 m-es egyéni csúccsal bizonyított is, amely teljesítmény országos felnőtt bajnoki ezüstérmet is jelentette számára. Továbbá azt is, hogy az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Márton Anitával állhatott fel a győzelmi emelvényre.

Bognár Szabolcs edző annak is örült, hogy Veiland Violetta ugyancsak teljesítette a junior Európa-bajnokságra a nevezési szintet. Takács Dóra súlylökésben is egyéni csúcsot javítva (11,98 m) az értékes hatodik helyezést érte el Szombathelyen.

Veiland Violetta és Takács Dóra Eb-szintet is teljesített Fotó: archív

A felnőtt ob keretében megrendezett serdülő országos bajnokságon Veiland Fanni produkált még egy értékes 6. helyezést diszkoszvetésben, 27,47 méterrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!