Sport

2017.05.24. 19:30

Íjászok arany- és bronzérme Lendváról

HÉVÍZ Gyakorlatilag minden hétre esik egy-egy íjászverseny akár idehaza vagy külföldön, és a Hévíz SK sportolói ezeken rendre ott vannak a lőállásban. Legutóbb a szlovéniai Lendva volt a helyszín.

Kerkai Attila

A Szlovén Íjász Szövetség koordinálásával rendezték meg Lendván a nemzetközi pályaíjász versenyt. Három országból (Szlovénia, Horvátország, Magyarország) 20 egyesület 70 versenyzője állt a lővonalhoz.

A Hévíz SK-t a Szüts Mátyás, Dancsák Dénes, Bencsik Márk trió képviselte. A kétkörös rangsoroló verseny keretében Bencsik Márk 616 körrel második, Szüts Mátyás 612 körrel harmadik, Dancsák Dénes 547 körrel ötödik helyen végzett.

Balról a győztes Szüts Mátyás, középen Bencsik Péter edző, jobbról a bronzérmes Bencsik Márk Fotó: Hévíz SK

A kieséses, szettes fordulóban előbb Szüts és Bencsik is nyert, a második körben viszont a két magyar és hévízi fiú egymás ellen meccselt. A párharcból Szüts Mátyás jutott tovább 6:2 eredménnyel, s jutott az aranydöntőbe, míg Bencsik Márk a bronzéremért folytatta. Mindkét éremcsata kiélezett küzdelmet hozott, a bronzmérkőzésen Bencsik Márk szlovén ellenfelét végül szétlövéssel verte meg. Az aranycsata is szétlövéssel zárult, Szüts Mátyás ugyancsak szlovén ellenfelét győzte le, így a Hévíz SK versenyzői ismét dobogóra állhattak egy nemzetközi versenyen - egy arany-, illetve egy bronzérem a mérlegük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!