Sport

2017.05.15. 16:35

Mester és tanítványai is lőttek - Somogyi Péter, a ZTE Sportlövész Klub sikerének is tartja a meghívást

ZALAEGERSZEG - A ZTE Sportlövész Klub vezetője, egyben élversenyzője, a válogatott Somogyi Péter nemcsak saját, de tanítványai eredményeire is büszke lehet.

Kerkai Attila

Kezdjük is vele, hiszen rendszeres résztvevője a szlovén országos bajnokságnak, lévén, hogy a Dobronak csapatának kölcsönversenyzője. A közelmúltban véget ért hatfordulós ligasorozatban a légpuskás számban hat egyéni sikert ért el, így szlovén bajnoki címet könyvelhetett el, ráadásul már a harmadikat.

Somogyi Péter május első hetében a válogatottal a csehországi Plzenben járt, ahol a hagyományos Felszabadulás Nagydíjon vett részt. A légpuskás számban 625,1 körrel az alapversenyt a 6. helyen zárta, amivel a döntőbe került, végül itt negyedikként zárt. A győzelmet Sidi Péter szerezte meg, a magyar csapattal pedig Somogyi Péter is győzelmet ünnepelhetett.

Középen Somogyi Péter edző Tóth Enikővel és Kurucz Mátéval Mátraházán, ahol legutóbb jártak
Fotó: ZTE SK

Edzőként pedig tanítványaival járja a versenyeket és a ZTE SK immár azzal is büszkélkedhet, hogy Kurucz Máté révén van a Heraklész Programba bekerült versenyzőjük. Somogyi Péter két tanítványával, Kurucz Mátéval és Tóth Enikővel Mátraházán járt, ahol Héraklész-válogatót rendeztek.

- Nagy dolognak tartom a klub életében, hogy már vannak tehetségeink, hiszen mindössze két éve foglalkozunk utánpótlás-neveléssel - hallottuk Somogyi Pétertől.

- Ilyen rövid idő alatt ilyen teljesítmény elérésére nem számítottunk. Természetesen ez is tükrözi Kurucz Máté tehetségét és akaraterejét is. A szigorú iskolai követelmények mellett heti rendszerességgel végzi a szintén szigorú edzésmunkát, ami a siker egyetlen kikövezett útja. A Héraklész-válogatókat egy egész hétvégés döntő követte Mátraházán, ahol Máté bekerült a légpuskások döntőjébe, melyben a hetedik helyen végzett. Szakmai szemmel nézve ez kiváló eredmény, figyelembe véve, hogy a saját korcsoportján kívül idősebbek és sokkal tapasztaltabbak is versenyeztek.

A Heraklész-döntőre meghívták Tóth Enikő pisztolyos lövőnket is, aki most fejezi be középiskolai tanulmányait. Az érettségire való felkészülés sajnos nem tette lehetővé Enikő számára a folyamatos felkészülést, ő a második selejtezőn nem jutott túl, ám a meghívás is megtiszteltetés volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!