Sport

2017.07.05. 16:16

Péntektől ismét military Kanizsán

NAGYKANIZSA Péntektől vasárnapig tart a rendezésének jubileumát ünneplő, a Kanizsa Lovasklub SE által szervezett huszadik lovastusa, vagyis military verseny, melynek helyszíne a két évtizedes hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tó környéke lesz.

Kühne László

A tóparti környezetben elterülő versenyhelyszínen összesen hét kategóriában mérik majd össze tudásukat - a remények szerint nem csupán - hazai lovasok. A nemzetközi (CIC1*) és a már megszokott nemzeti kategóriák (A0, A, B) lovasai mellett a Championatus három korosztályos kategóriájában (póni, U16, U20) is láthatnak az érdeklődők lovasokat.

- Közel 100 nevezés érkezett a megmérettetésre - mondta el Dobri Lajosné, a verseny egyik koordinátora a Kanizsa Lovasklub SE részéről. - Érdemes megemlíteni, hogy megújult pályával várjuk a lovasokat, hiszen hatványozottan előtérbe került az utánpótlásverseny és annak mezőnye is. Lesznek természetesen kiegészítő programok is, mint például a vasárnapi versenyzárás után a Nemzeti Lovasszínház előadása is.

Nem lehet persze megkerülni a húszesztendős múlt kérdését sem. Hogy milyen jelentős mérföldkő ez az egyesület életében, arra Végh Csabának, a Kanizsa LSE elnökének szavai szolgálnak bizonyítékul.

A military leglátványosabb száma a tereplovaglás, amit szombaton rendeznek meg, biztosan sok néző előtt Fotó: Szakony Attila

- Talán a folyamatos fejlődés az, ami először eszembe jut a jubileumunk kapcsán - kezdte a klub elöljárója. - Nem szabad megfeledkeznünk természetesen a város mindenkori hathatós segítségéről sem, amit persze mi próbáltunk mindig úgy meghálálni, hogy minél nagyobb szintre igyekeztünk emelni a pályát, mely úgy gondolom, összességében sikerült is. Erre bizonyítékul elég talán annyi, hogy 2009-ben megkaptuk az Amatőr Lovasok Eb-jének a megrendezési jogát és úgy vélem, ha addig is, de azután még inkább vitték városunk lovastusabeli hírét az ide látogatók versenyzők és vendégek. Ha esetleg volt is morgolódás időnként avégett, hogy nehezek a pályáink, nagy akadályokkal és kombinált vonalvezetéssel, az azért volt, hogy az úgymond nyugat-európai mércét is meg tudjuk ugorni az itt elvárt színvonallal. Nem állítom, hogy egy bizonyos időszakban nem volt holtpont a lovastusa itteni mezőnyében, de az, hogy ezúttal majd száz nevezést fogadhattunk el, talán annak is a jele: jól tettük, hogy időközben az utánpótlás felé is orientálódtunk. Ne feledjük ugyanis, hogy egy olimpiai sportágról beszélünk és a pályáinkat pedig már jóideje belga, német és osztrák tervezőkkel közösen jelöljük ki...

Mindehhez érdemes hozzáfűzni, hogy pénteken a díjlovaglás, szombaton a tereplovaglás, majd vasárnap a díjugratás küzdelmei is reggel 9 órától kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!