Sport

2017.07.14. 19:05

Roncsderbi Gyenesdiáson

Gyorsan eltelt három hét és újra eljött a roncsderbi országos bajnokság újabb futamának időpontja. Vasárnap Gyenesdiáson, a Faludi-síkon következik az ob 4. futama, melyre ismét hatvan körüli nevezőt várnak.

Kerkai Attila

Három hete Kustánszeg volt a házigazda, ahol az ob 3. futamát rendezték, vagyis nem lép ki a megyéből az újabb erőpróba és az is közös lesz a két futamban, hogy ahogy az előzőt, úgy a gyenesdiásit is a Kustánszeg SE rendezi.

Gyenesdiás pedig nem lesz ismeretlen helyszín a mezőnynek, hiszen az elmúlt években rendszeresen tartottak már futamokat itt, s az sem véletlen, hogy a nyár kellős közepén.

A legutóbbi, kustánszegi futam egyik pillanata. A mezőny vasárnap Gyenesdiáson köröz
Fotó: Katona Tibor

- Nagyon szívesen fogadnak bennünket Gyenesdiáson minden évben és az önkormányzat támogatása nélkül nem is tudnánk megrendezni a futamot - ezt már Lakatos Dezső, a Kustánszeg SE elnöke mondta el érdeklődésünkre, aki egyben a futam fő szervezője is. - Nagyon jól előkészített pályát kapunk, ez is az egyik kulcsa annak, hogy nagyon népszerű a mezőny számára a gyenesi verseny. Ráadásul nyár van, a balatoni szezon ideje, ami szintén vonzóvá teszi az itteni körözést.

A verseny a korábban megszokottak szerint alakul, vagyis a gépátvételt követően 11 órától rendezik meg a futamokat. Az előzetes nevezések alapján 50-60 autó indulása várható az esti órákig. A zalai résztvevőkről és a várható esélyekről is kérdeztük Lakatos Dezsőt.

- A legutóbbi futamon számunkra, a Kustánszeg SE-nek a hazai pálya nem volt előny, hiszen sok pontot elhullajtottunk - hallottuk tőle. - A Kerkabarabásnak viszont jól mentek a dolgai, s minkét klub tagjai teljes létszámban ott lesznek Gyenesdiáson. Reméljük, még sikeresebbek leszünk. Várhatóan a nézőszám is magasan alakul, mi ezer feletti érdeklődővel számolunk, hiszen mindig nagyon jó hangulatú versenyt rendezhetünk a Faludi-síkon. A futamok mellett lesz versenyzői felvonulás is, ami része a mindenkori versenyeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!