Sport

2014.08.27. 15:40

33. Nemzetközi Sakkverseny: csütörtökön dől el minden, abszolút többesélyes még a végkimenetel

Keszthely - Az utolsó fordulójához érkezik csütörtökön a 33. Nemzetközi Sakkverseny, egyben V. Hévízi László Emlékverseny és az utolsó pillanatig nyílt a győztes kiléte.

Kerkai Attila

A szerdai 8. fordulóban érdekesen alakultak a partik, hiszen az addig egyedül az élen álló Forgács József remizett a kanizsai Sipos Jánossal. A többi táblán pedig keményen harcoltak azok, akik még esélyesek voltak befogni Forgácsot, így például Egresi Máté sikere a német Boehm ellen is kisebb meglepetés, bár Egresi ezen a tornán nagyon jól játszik, így ez az eredmény is benne volt az ő játékában. A szintén kanizsai Havanecz Bianka újabb pontot szerzett, így ő is befogta az éllovast, ráadásul az utolsó fordulóban Havanecz–Forgács találkozót rendeznek. Aki ezt a találkozót megnyeri, az egész verseny győztese is lesz, döntetlen esetében persze már sokkal összetettebb a dolog. Mégpedig azért, mert a 6 pontosok közül is odaérhet az élre még többek között a Z. Csuti SK sakkozója, Bubits Bence is, akinek persze már nyernie kell ahhoz, hogy esélye legyen a végső sikerre és persze a többi partinak is számára kedvező eredménnyel kellene végződnie. A végső sikerre pályázóknál szólni kell a már említett Egresi Mátéról, hiszen újabb győzelmével nagyot lépett afelé, hogy a végén is ő örülhessen. Az utolsó fordulóban a kanizsai Sipos Jánossal csatázik és érdekes lehet ez a mérkőzés is.

Bubits Bencének már nyernie kell, hogy esélye legyen a végén. Fotó: Keszey Ágnes

A 8. forduló érdekesebb eredményei: Forgács J.–Sipos J. döntetlen, Havanecz B.–Németh D. 1-0, Egresi– Boehm 1-0, Jacsó Á.–Czupor A. 0-1, Roemer–Nagy K. 1–-0, Vass L.–Bubits B. 0-1.

Az állás a záróforduló előtt: 1-3. Forgács József (Hajdúböszörmény), Havanecz Bianka (Aquaprofit-NTSK), Egresi Máté (Sárvár SC) 6,5 pont, 4. Bubits Bence (Csuti SK), Ulrich Roemer (német), Sipos János (Aqua-profit-NTSK), Czupor Attila (Sárvár SC) 6 pont.

A 9. forduló párosítása az első hat táblán: Havanecz–Forgacs, Sipos J.–Egresi, Bubits–Roemer, Végh– Czupor, Németh D.–Grimm D., Kovács M.–Buzás.

Az utolsó forduló 8.30-kor kezdődik a VSZK-ban, az eredményhirdetést pedig a terveknek megfelelően 14 órakor rendezik meg ugyanitt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!