Sport

2017.04.25. 17:40

A 7. helyért a Vasas ellen vív és itthon kezd a ZTE

Zalaegerszeg - A ZTE NKK női kosárlabdacsapata számára utolsó fejezetéhez érkezett a bajnoki sorozat: a csapat megkezdi a 7-8. helyért kiírt helyosztót a Vasas ellen. Az első találkozót szerdán (17.00) vívják a felek a Zalakerámia Sportcsarnokban.

Kerkai Attila

A női NB I A-csoportjában nagyon szeretett volna bravúrt elérni a ZTE NKK, ám vasárnap kikapott a DVTK vendégeként, így a folytatásban a miskolciak játszhatnak az előkelőbb helyezésekért. Ugyanakkor a ZTE NKK sem csalódott teljesen, hiszen a papírforma mégis azt sejtette, hogy ez lesz a pároscsata végkimenetele.

- Csalódottak csak egy kicsit vagyunk, hiszen Zalaegerszegen sikerült legyőznünk a DVTK-t és hittünk benne, hogy idegenben is sikerülhet egy bravúr - utalt még vissza az előző körre Gáspár Dávid, az egerszegiek szakvezetője. - Vasárnap három negyeden át szépen tartottuk magunkat, de azt kell mondanom, hogy reális és megérdemelt volt a miskolciak sikere.

A Vasas ellen tehát a 7-8. helyért játszhat a csapat, s ez lesz a ZTE NKK számára a bajnokság utolsó fejezete, hiszen ezzel véget ér a mostani bajnoki sorozat is.

Burkholder (fehérben) idén két mérkőzésen 47 pontot szerzett a Vasas ellen
Fotó: archív/Katona

- Mindenképpen a hetedik helyezés elérése a célunk. Egy gondunk van: Whitney Bays-t a DVTK ellen kiállították, így szerdán rá nem számíthatok - folytatta Gáspár Dávid. - Nyilvánvaló, hogy könnyebb dolgunk lenne vele, de nélküle is elvárás a csapattal szemben a győzelem. Azt viszont nem gondolom, hogy csak ujjgyakorlatot jelentene a Vasas legyőzése akkor sem, ha a bajnokságban kétszer is nyertünk ellenük. Mindkét alkalommal szépen tartották magukat a fővárosiak, akik három légióssal és fiatal, tehetséges magyar játékosokkal rendelkeznek. Nem lehet leírni csapatukat, s erre figyelnünk kell. Most csak erre a párharcra koncentrálunk, hogy sikerrel fejezzük be.

Ami pedig a jövő évi csapatot illeti, Gáspár Dávidot arról is megkérdeztük: körvonalazódik-e már a keret, ám a szakvezető nem akart elébe vágni a dolgoknak.

- Egyelőre korai erről beszélni, de nem azért, mert ne került volna már szóba. Van még feladatunk a mostani bajnokságban, arra összpontosítunk - válaszolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!