Sport

2017.05.09. 16:50

A 9. helyért játszik a Vadmacskák - A kanizsai női kosarasok biztosan nyerték a Kecskemét elleni párharcot

A Vadmacskák magabiztosan nyerte meg a női amatőr NB I-es kosárlabda-bajnokság 9-12. helyért kiírt párharcát, és így a szezont záró két találkozóján a 9. helyért küzdhet majd.

Kühne László

Kecskeméti KC-Kanizsai Vadmacskák SE 71-70 (23-16, 18-11, 15-20, 15-23)

Kecskemét, 50 néző. Jv.: Lövei, Polánka.

Vadmacskák: Fekete 10, Fuisz 30/3, Hegyi 9/9, Zsámár 11/3, Bánhegyi 10. Csere: Kovács R., Kötő. Edző: Gábor Erzsébet.

Jól kezdte a mérkőzést a Vadmacskák és Zsámár triplája után a 4. percben 3 ponttal vezettek a zalaiak. A folytatásban azonban az ellenfél hibáikat kihasználva fordított. A 16. percre Hegyi triplájával és Bánhegyi pontjaival feljöttek a kanizsaiak négy pontra, de a hajrá ismét a hazai együttesé volt.

Nagyszünet után Fuisz és Fekete kosaraival jött fel a KVSE, amihez Hegyi újabb két hármast tett hozzá, így sikerült a vendéglátókat "látótávolságon" belül tartani. A záró felvonás elején felváltva szerezték a pontokat a csapatok, majd Fuisz eredményes játékával fokozatosan csökkent a különbség, és végül minimális, bíztató vereséget szenvedett a Kanizsa.

Gábor Erzsébet: "Az első félidei gyengébb játékunk után a nagyszünetet követően a játék minden elemében jelentősen feljavultunk, így minimális hátrányból kezdhetjük a visszavágót."

Jók: Fuisz, Hegyi, Zsámár.

Zsámár Lili mindkét meccsen átlag felettit nyújtott Fotó: Sz. A.

Kanizsai Vadmacskák SE- Kecskeméti KC 79-55 (20-15, 22-14, 18-12, 19-14)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Bálind A., Koncsek.

Kanizsa: Fekete 19/3, Fuisz 24, Hegyi 2, Zsámár 21/3, Bánhegyi 13. Csere: Kovács R., Kötő, Sánta, Scheiber, Szőlősi. Edző: Gábor Erzsébet.

A kanizsaiak az elején pontos dobásokkal húztak el ellenfelüktől. A második negyed elején türelmes és okos játékkal már tíz pont fölé is nőtt a különbség, a vendégek védekezés váltásaira is jól reagáltak a hazaiak.

Nagyszünet után a kecskemétiek kihasználták a hazaiak védekezési hibáit és felzárkóztak 6 pontra. A 25. perctől ismét átvette az irányítást a Vadmacskák, Fuisz és Fekete végig elemében volt. A záró felvonásban is a hazaiak irányították a játékot, a két együttes közötti húszpontos különbség megmaradt a meccs végéig, a Kanizsa pedig továbbjutott.

Gábor Erzsébet: "Nagy akarás és igazi csapatmunka kellett ehhez a győzelemhez."

Jók: Fuisz, Zsámár, Fekete.

A Vadmacskák a szezont záró párharcban a 9. helyért küzd majd a szigetszentmiklósi BKG DSE ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!