Sport

2017.07.03. 19:05

Bajnok lett a női asztalitenisz csapat

NAGYKANIZSA Az asztalitenisz női NB I Nyugati csoportjában bajnoki címet ünneplő Gejzír Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE együttesének éremátadójára került sor a hétvégén, melynek keretében az aranyérmeket Jakabfi Imre kanizsai szakvezető mellett Cseresnyés Péter államtitkár adta át a hölgyeknek.

Kühne László

A tavalyi ezüstérmes szereplése után idén tehát bajnok lett a női asztalitenisz NB I Nyugati csoportjában a kanizsai női csapat, sőt veretlenül nyerte meg csoportját.

A kanizsai hölgyek a 14 meccsükből tizenhármat nyertek meg, egyet adtak döntetlenre, vagyis biztosan lettek elsők ebben a szezonban és a klub történetében a hölgyek a különböző bajnoki pontvadászatokat figyelembe véve már tíz éve nem köszönthettek bajnokcsapatot.

A Kanizsa Sörgyár SE NB I-ben aranyérmes asztaliteniszcsapata (balról): Orbán Flóra, Tóthné Szász Kinga, Jakabfi Imre szakvezető, Újházi Csilla, Horváth Anna, Salamon Sára. A képről hiányzik: Hadi Eszter, Madacki Mirella, Végh Zsuzsanna

- Nyugodtan mondhatom, elég nagy fölénnyel, a másodiknál hat ponttal többet gyűjtve lettünk bajnokok - mondta el Jakabfi Imre, a csapat edzője. - Ez annak fényében értékes, hogy az idény során nem volt igazi harmadik húzó emberünk, így fiataljainknak is hozni kellett magukat.

- Várható volt az átalakulás?

- Inkább úgy fogalmazok, hogy mindig mentek el tőlünk tapasztalt pingpongosok és kulcsjátékosok, gyakorlatilag rendszeresen gyengültünk az évek során. Aztán idén kiderült, mégsem így kell tekinteni erre a folyamatra. Úgy tűnik, Horváth Anna és Salamon Sára is beérett Madacki Mirella, Újházi Csilla, valamint Végh Zsuzsanna mellett és még számomra is meglepetés, hogy így nyertük a bajnokságot a Szekszárd AC III előtt.

- A továbbiak?

- A válasz nagyon egyszerű és erre a korábbiak is szolgáltak már bizonyítékul. Tehát mindent az anyagiak határoznak meg, hogy hol és kikkel tudunk indulni...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!