Sport

2016.04.28. 19:39

A bajnoki cím lesz a tét - Az I. osztályban szombaton Csesztreg-Hévíz csúcsmeccs

A labdarúgó megyei bajnokság I. osztályában szombaton Csesztregen rendezik azt a találkozót, amely akár a bajnoki cím későbbi sorsáról is dönthet.

Kerkai Attila

A Femat Csesztreg-Hévíz találkozónak a tétje ennél már nem is lehetne nagyobb: az első fogadja a másodikat, a két csapatot mindössze egy pont választja el egymástól.

Felesleges bármivel színezni, ez az a helyzet, ami mindenki előtt nyilvánvaló. Annyit azért megtudtunk, hogy a találkozón Vas megyei játékvezetői hármas működik közre, s gyorsan „varrjuk el" ezt a szálat, így megkérdeztük Balázsi Mihályt, a zalai Játékvezetői Bizottság vezetőjét, miért döntöttek így.

- A döntés csak a játékvezetői testületre tartozik, egy ülés határozott róla - hallottuk Balázsi Mihálytól. - Azonban nem érdemes szenzációt keresni benne, a Vas megyei játékvezetői bizottsággal létezik egy együttműködésünk, és minden évben vasi sípmesterek is közreműködnek zalai találkozókon és fordítva. Most úgy döntöttünk, hogy legyen ezen a rangadón vasi bírói hármas, pontosan azért, nehogy összeesküvés-elméletek szülessenek, s megkérdőjelezni se lehessen a semlegességet. Egyébként megjegyzem, a hét végi fordulóban zalai játékvezetők is közreműködnek Vas megyében.

Csesztregre figyel a megye labdarúgása, hiszen az I. osztályban akár a végső győztesről is dönthet a Csesztreg–Hévíz találkozó. A hazaiak játékosa, Nagy Norbert (elöl) is kulcsszereplő lehet
Fotós: Kósa Róbert

És akkor nézzük a főszereplők szemszögéből a rangadó esélyeit. Elsőként Fentős Pált, a listavezető Csesztreg rutinos szakvezetőjét kérdeztük mindjárt arról, szerinte ez lesz-e a megyei bajnokság döntője.

- Szerintem komoly jelentősége van, hiszen lesznek még később is fordulók, de mind lélektanilag, mind a pontok tekintetében is sokat fog jelenteni - mondta Fentős Pál. - Ősszel Hévízen kikaptunk, ezért tartozunk annyival, hogy megpróbáljunk visszavágni. Sportszerű küzdelemben, jó játékvezetés mellett, győzzön a jobbik.

S ha már hallottunk erről, megkérdeztük Fentős Pált, mit szól ahhoz, hogy vasi bírók működnek közre a találkozón.

- Annyi minden ért már bennünket ebben a szezonban, hogy nem foglalkozom ezzel... - mondta a csesztregiek szakvezetője. - Ha nyerni akarunk, jobbnak kell lennünk két-három góllal, és ki kell használnunk a helyzeteket. A teljes kerettel készülhetek, és gondolom, szép számú nézősereget köszönthetünk, mert megyeszerte sokan kíváncsiak a találkozó végkimenetelére. Ha tetszik, ha nem, valóban döntő jelentőségű mérkőzés következik, és nem félünk a feladattól. Voltunk már sokszor ilyen helyzetben, nem görcsölni kell, hanem futballozni.

A szombati vendég, Hévíz kispadján ülő Lendvai Miklós is egyetértett abban, hogy sok minden, gyakorlatilag a bajnoki cím lesz a tét szombaton.

- Valóban, a bajnoki elsőségről is dönthet ez a találkozó, ez adja a jelentőségét, és számunkra a legfőbb kérdés el is dőlhet - fogalmazott Lendvai Miklós, aki elmagyarázta mire gondol: - Amennyiben nem tudunk eredményesek lenni, akkor azt gondolom, hogy a Csesztreget nem állítja meg senki, de ha pozitívan jövünk ki ebből a meccsből, akkor viszont nagy esélyünk lesz a bajnoki cím elhódítására. Biztos vagyok benne, hogy egy magasabb hőfokú találkozó előtt állunk. Vannak sérültjeink, és nem biztos, hogy mindenkire számíthatok. A Csesztreg együtteséből készülünk, hiszen ez a csapat évek óta nagyon jól teljesít. Nehéz megverni őket, remek közösséget alkotnak, és akkor reménykedhetünk, amennyiben a maximumot hozza nálunk mindenki, mert akkor meg tudjuk fogni a Csesztreget is.

Természetesen a Csesztreg-Hévíz találkozó jelenti a megyei labdarúgásban a hét végén a csúcsmeccset, azonban legutóbb a megye labdarúgásában történt egy olyan tragédia, amelyről sok szó esett. A Gyenesdiás-Böde találkozó 65. percében rosszul lett, majd később elhunyt a gyenesiek játékosa, Bernáth Dávid. A Gyenesdiás a hét végén újból otthon szerepel, amikor a Police-Olát fogadja a Balaton-parti együttes. Mosdósi Attilát, a Gyenesdiás Kinizsi elnökét kérdeztük arról, miként készülnek ebben a hangulatban, egyáltalán fel tudták-e dolgozni a felfoghatatlan tragédiát.

- Kiáll a csapat erre a mérkőzésre, erről a héten beszéltünk a srácokkal, és nem akarjuk az ellenfelet sem kellemetlen helyzetbe hozni - hallottuk Mosdósi Attilától, aki egyben a csapat játékosa is, ám jelenleg sérülése miatt nem áll együttese rendelkezésére. - Ám abban is biztos vagyok, ha kértük volna a halasztást, ők minden további nélkül beleegyeztek volna. Az idő, ha nem is feledteti soha a fájdalmat, de enyhíthet ezen. Úgy döntöttünk, Dávidért is küzdeni fogunk a pályán, ahogy ő is mindig a győzelemért harcolt. Halálhíre kapcsán nagyon sokan foglalkoztak ezzel a témával, ám azzal csak kevesen, hogy milyen srác is volt. Egy nagyon rendes fiú, aki a sportpályán és a munkahelyén is mindenki megbecsülését kivívta. Segítőkész volt mindenkivel, egy igazi, szeretnivaló emberrel lett szegényebb a világ. Annyit még szeretnék elmondani, a csapat nevében köszönjük a sporttársadalom részvétnyilvánítását, és nemcsak a futballistákét, hanem mindenkiét.

A tragikus körülmények között idő előtt véget ért Gyenesdiás-Böde találkozó 2-1-es eredményét véglegesítette a versenybizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!