A Balaton-partra jövőre is visszavárják a roncsderbit

2017. július 17., 18:55 szerző: Kerkai Attila fotós: Pezzetta Umberto
komment
GYENESDIÁS - Az időjárás mintha egy kissé meg is kegyelmezett volna a vasárnap a településen megrendezett roncsderbi országos bajnokság 4. futamán résztvevőknek. Nem volt kánikulai hőség, viszont igazi nyári nap köszöntött be, így nagyon sok nézőt is köszönthettek.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Negyedik alkalommal „települt ki” és rendezte meg a Kustánszeg SE a roncsderbi ob egyik futamát Gyenesdiáson. Azaz visszatérő versennyé vált a Balaton-parti településen a viadal, melyre a vasárnapi futam alkalmával 53-an neveztek, ami megfelelt az előzetes várakozásoknak.

Gyenesdiáson is látványos futamokat, sok borulást láthattak a nézők, akik élvezték a verseny ezen részét, ráadásul a sebességgel sem volt különösebben gond. A pálya első része ugyanis kifejezetten gyorsnak nevezhető, így 100 km/h feletti tempóban is tudnak haladni az autók, ami egy autóversenyen cseppet sem hátrány. A pálya másik fele viszont inkább technikás, ahol a pilóták ügyessége érvényesülhetett inkább.

Az ezer fő körüli nézőseregnek tehát ez szolgáltatta a látványt, a viadalt övező élénk érdeklődésben pedig az is közrejátszott talán, hogy az időjárás nem kedvezett túlzottan a strandolóknak.

Ezúttal nem volt kánikula - ennek a nézők és a versenyzők is örülhettek
Fotó: Pezzetta Umberto

Ami a versenyeket illeti, a két zalai klub, a Kustánszeg SE és a Kerkabarabás SE tagjai is ott voltak a futamokon, az összetettben a Kustánszeg érte el a jobb eredmény, amely csapatban a második helyen végzett.

A főszervező Lakatos Dezső pedig elégedett volt:

- Gyenesdiás polgármestere, Gál Lajos gratulált a szervezéshez, a sikeres lebonyolításhoz, és mint mondta, visszavárják a roncsderbi mezőnyét. Ennek mi örülünk és természetesen megígértük a visszatérést, hiszen ahol szívesen fogadnak bennünket, oda örömmel megyünk vissza. Nagyon büszke vagyok egyesületünk tagjaira és azokra is, akik nem tagok, de segítettek, hiszen az ő munkájuk nélkül nem lehetne ilyen sikeres versenyt megrendezni.

Két hét múlva Ádándon rendez versenyt a Kustánszeg SE és egy új információt is megosztott velünk Lakatos Dezső: szinte biztos, hogy jövőre Nagypáliban is lesz roncsderbi futam.

A zalai pontszerző versenyzők (a külön nem jelöltek a Kustánszeg SE tagjai).

Ifjúsági II. (12-16 év): 1. Klitza Dominik, 2. Bakos Bence.

Épített (szöcske): 2. Erwin Maller, 3. Töltl Christian, 4. Harald Gschiel (mindhárman Kerkabarabás). Lada: 1. Klitza Dávid, 2. Hardi Ferenc, 4. Bognár Gyula (Kerkabarabás), 5. Kormos Barnabás.

Széria kicsi (1600 kcm-ig): 3. Hetyei Patrik, 5. Karbovszky Ferenc, 6. Horváth Gábor (Kerkabarabás). Széria közép (1600 kcm felett): 2. Lakatos Lénárd.

Széria nagy: 3. Paukovics Lilla.

Ütközéses: 2. Ungi Károly.

Amatőr: 1. Bakos Csaba, 4. Borka Péter.

Női: 2. Szabó Brigitta, 3. Nagy Noémi, 5. Paukovics Lilla.

Szerelői futam: 2. Csomó Sándor, 3. Domoszlai Tibor (Kerkabarabás), 5. Bicsák Norbert.

Szuperfutam: 2. Lakatos Lénárd, 4. Bognár Gyula (Kerkabarabás), 5. Karbovszky Ferenc.

 

Kerkai Attila

2017. július 17., 18:55 szerző: Kerkai Attila fotós: Pezzetta Umberto

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...