Sport

2016.11.27. 18:20

Megyei I.: A Csács-NSE zárta az élen az őszt

Zalaegerszeg - A hétvégén lejátszották a korábbról elhalasztott 14. fordulót a megyei labdarúgó I. osztályban, ahol ezzel véget is ért az őszi szezon. Az őszi elsőséget a Csács-NSE szerezte meg a Nagykanizsa és a Gellénháza előtt.

Zalai Hírlap

Szerszámsziget-Zalalövő-Olajmunkás Gellénháza 0-2 (0-1)

Zalalövő, 100 néző. Jv.: Réz N.

Zalalövő: Dóra - Szőke, Wolf, Kellner, Cseresnyés, Horváth B., Sipos, Mavolo, Nagy D., Darabos, Tóth Á. Edző: Vörös István.

Gellénháza: Cseresnyés - Horváth B., Balogh A., Keszei, Nagy Z., Turi, Vincze, Szabó B., Ferenczi (Pilisi), Bognár, Odonics. Játékos-edző: Bencze Péter.

Mindkét oldalon akadtak hiányzók, a ZTK egyszerűen elfogyott az utolsó mérkőzésre. A kiegyenlített első játékrészben büntetőből szerzett vezetést a vendégcsapat. Szünet után erőlködtek a hazaiak, a Gellénháza azonban biztosan őrizte előnyét. Végül Balogh A. fejesgólja eldöntötte a meccset. A hazai csapat méltatlanul gyenge teljesítménnyel zárta a korábban sikeresnek indult őszi szezont.

Gólszerzők: Szabó B. (11-esből), Balogh A. Jók: Dóra, ill. Balogh A., Odonics. U19: Zalalövő-Gellénháza 1-1.

 

Lenti TE Sport 36-Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák 1-0 (0-0)

Lenti, 100 néző. Jv.: Papp Á.

Lenti TE: Balogh B. - Fehér, Kozári, Czigány, Sárkány, Horváth, Szabó, Kiss (Lovrencsics), Balog M. (Farkas), Völgyi, Bogdán (Sebők). Játékos-edző: Sebők József.

Kiskanizsa: Munkácsi - Mulasics, Horváth, Ganzer, Ötvös, Pál, Piecs, Szabó, Dolmányos, Farkas, Somogyi. Edző: Sneff Ferenc.

A mérkőzés megkezdése előtt Fehér Rudolf, a Lenti TE elnöke és a vezetőségi tagok, valamint a játékosok elköszöntek a távozó Sebők József vezetőedzőtől és további munkájához sok sikert kívántak. A mérkőzés elejétől fogva egy harcos Kiskanizsával találta szemben magát a hazai csapat. Ez meg is mutatkozott abban, hogy a vendégek a 8. percben 11-est kaptak, valamint a Lenti játékosa, Kozári a kiállítás sorsára jutott, aminek jogossága a hazaiak szerint megkérdőjelezhető. A büntetőt a Lenti TE kapusa, Balogh nagy bravúrral kivédte. Ezután a hazai csapat az első félidő végéig három ordító helyzetet is kihagyott a kapussal szemben állva. A második játékrész a 10 emberrel játszó hazaiakról szólt, akik hősiesen küzdve, a csereként beállt Sebők pontos passzának köszönhetően Völgyi révén megszerezték a győztes gólt. A 85 percig emberhátrányban játszó hazai csapat a győzelmet a Lenti TE színeiben utolsó mérkőzésén pályára lépő játékos-edzőjének, Sebők Józsefnek ajánlja.

Gólszerző: Völgyi. Jók: Balogh B. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Piecs, Horváth. Kiállítva: Kozári (8., Lenti TE). U19: Lenti TE-Kiskanizsa 6-1.

 

Femat Csesztreg-Semjénháza 5-1 (3-1)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Vincze G.

Csesztreg: Fábián (Kiss Be.) - Molnár, Elek, Vasas, Horváth R. (Kancsal), Kiss Ba., Nagy N., Szekeres (Szabó), Magai (Nagy M.), Nagy R., Pethő: Edző: Fentős Pál.

Semjénháza: Varga Zs. - Papp, Varga Á., Kapuvári, Horváth, Latin, Orbán, Kuzma, Kocsis (Kaczeus), Nagy, Kovács. Edző: Markek István.

A 3. percben Pethő továbbított egy labdát Nagy Norberthez, aki megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd nyolc perc múlva Nagy Máté 11-esből egyenlített. A 29. percben aztán újra vezettek a hazaiak: Nagy Róbert passzolt Pethőhöz, akinek a lövése a kapuba talált. A félidő vége előtt Magai labdájából Kiss Balázs kettőre növelte a Csesztreg előnyét. Szünet után, az 59. percben Pethő a 16-osról talált a kapuba, majd négy perccel a mérkőzés vége előtt ismét ő volt a főszereplő, amikor a büntetőterületen belül buktatták. A megítélt 11-est Nagy Norbert értékesítette, beállítva ezzel a végeredményt. Jó iramú, gólgazdag mérkőzéssel zárta a hazai csapat az őszi szezont.

Gólszerzők: Nagy N. (2, az egyiket 11-esből), Pethő (2), Kiss Ba., ill. Nagy (11-esből). Jók: Pethő (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. senki. Kiállítva: Horváth (40., Semjénháza). U19: Csesztreg-Semjénháza 12-1.

Gyenesdiás Kinizsi-Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 2-5 (1-1)

Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Varga P.

Gyenesdiás: Hajba Ge. - Farkas (Zsohár), Mátó, Csák, Cser, Sipos, Hegyi, Pandur, Szőcze, Kocsis (Torsa), Czafit R. Edző: Hajba Géza.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Csarmasz, Gájer, Csik, Gulyás, Tóth R., Horváth B., Németh, Kónya (Lakatos), Sümegi (Bonyhárd), Tóth D. Edző: Szarka Péter.

Védekezésével magára húzta a vendégeket a Gyenesdiás, Németh ezt köszönte és szép akciógóljával a 22. percben megszerezte a vezetést, 0-1. Hamarosan változott a játék képe, előbb a kezdeményezést, majd a vezetést is átvették a házigazdák, 2-1. Az 58. percben szabadrúgáshoz jutott a Szentgrót. Horváth B. 17 méterről, laposan ellőtt labdája a felugró sorfal alatt a bal alsó sarokba vágódott, 2-2. Csapatát ezzel újra lendületbe hozta és társai hét perc alatt kétszer is eredményesnek bizonyultak, 2-4-es állásnál immár kezükben tartották az irányítást. A Gyenesdiás ekkor már nem tudott megújulni és elkerülni sem tudták a 73. percben Tóth D. újabb szép gólját, 2-5. Akár két perc alatt is jelentős változások történhetnek a pályán. A vendégek megérdemelt, szép győzelmet szereztek.

Gólszerzők: Pandur, Szőcze ill. Németh 2, Tóth D. 2, Horváth B. Jók: Sipos, Szőcze ill. a teljes vendégcsapat. U19: Gyenesdiás-Zalaszentgrót 0-3.

 

Türje-Nagykanizsa 0-8 (0-2)

Türje, 50 néző. Jv.: Siket L.

Türje: Balázs - Nagy T. (Szeiler), Vasas G., Nagy A., Kovács B., Tóth G., Kerkai, Vasas N., Koczka, Sági (Szabatin), Pattogó. Edző: Guitprecht László.

Nagykanizsa: László - Boros, Péter, Papp T. (Kotnyek), Hóbor, Ágoston (Kisharmadás), Rácz, Kiss J. (Orbán), Újvári, Nagy B., Szalai (Zsirai P.). Edző: Gombos Zsolt.

Nagy iramú mérkőzésen a jobb erőkből álló vendégcsapat győzelmét a hazaiak nem tudták megakadályozni, így megérdemelten nyert a kanizsai csapat.

Gólszerzők: Nagy B. (3), Kisharmadás (2), Újvári, Boros, Zsirai P. Jók: Nagy A., ill. Újvári, Nagy B.

 

Flexibil-Top Zalakomár-Zalagrár Pókaszepetk 0-2 (0-1)

Zalakomár, 150 néző. Jv.: Kocsondi J.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Tóth-Pajor Sz., Baranyai, Csalló, Mészáros (Horváth Zs.), Fenusz, Fábián (Kuti, Horváth I.), Tarnóczai, Horváth J., Madarász, Földesi (Mutter). Edző: Mutter Attila.

Pókaszepetk: Lepár - Lukács, Pethő, Büki, Száraz, Kovács M., Csécs (Szekeres), Horváth Sz., Bertók, Bognár, Cseke. Edző: Lepár Attila.

Roppant rossz talajú pályán küzdelmes mérkőzést láthattak a nézők, ahol a hazai csapat próbálta meg irányítani a találkozót, de egy védelmi megingását követően a vendégek jutottak előnyhöz. Ezután a hazaiak mindent megtettek a pontmentésért és nagyon kinyíltak, a Pókaszepetk pedig kedvére kontrázhatott. Ekkor már csak a hazai kapus tartotta a Zalakomárt a mérkőzésben, de ez is kevésnek bizonyult, így a rutinosabb vendégek megérdemelten vitték el a három pontot a hetek óta gyenge támadójátékot mutató hazaiaktól.

Gólszerzők: Horváth Sz., Kovács M. Jók: Tóth-Pajor M., ill., Száraz (a mezőny legjobbja) és az egész csapat. U19: Zalakomár-Pókaszepetk 3-1.

A 14. fordulóban Zalalövőről Herczeg Imre, Lentiből Kosár Lajos, Csesztregről Kopecskó János, Gyenesdiásról Góth Imre, Türjéről Guitprecht László, Szepetnekről Harmat János, Zalakomárból Tóth-Pajor Szabolcs tudósított lapunknak.

 

Szepetnek-Kaposi International Transport Csács-NSE 2-1 (1-0)

Szepetnek, 180 néző. Jv.: Kubicsek M.

Szepetnek: Horváth G. - Szép (Szabó), Kalinics, Völgyi, Balázs, Cs. Horváth G. (Anger), Szőke Á., Nagy, Karakai (Fuisz), László (Petánovics), Kollár. Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.

Csács-NSE: Kozma - Sági, Horváth Pé., Horváth A., Csik, Lukács (Nyári), Lepár, Csongár, Horváth Pa., Mihalecz, Kámán (Somogyi). Edző: Kovács Imre.

Gólszerzők: Cs. Horváth G., Karakai, ill. Horváth Pa. Jók: az egész csapat, ill. Horváth Pa., Horváth A., Csik. Kiállítva: Horváth A. (93., Csács-NSE). U19: Szepetnek-Csács-NSE 1-1.

Az első félidő hazai támadásokkal kezdődött, mely eredményeként László Roland szögletrúgását követően Cs. Horváth Gábor védhetetlenül fejelte a labdát a léc alá a 12. percben.

Változatos, jó iramú mérkőzésen az első játékrészben további gól nem született. A második félidőben a vendégek több tetszetős támadást vezettek, átvették a játék irányítását, majd az 55. percben egyenlítettek a vendégek: egy keresztbe lőtt labdát Horváth Patrik az 5-ösről a hálóba továbbított.

A továbbiakban is szép játék és küzdelem jellemezte az összecsapást. A hazaiak támadásait a 87. percben siker koronázta, a bal oldalon elfutó Balázs Gábort szabálytalanul sem tudták szerelni, jól továbbított Karakai Andráshoz, aki a 16-os sarkáról, a kilépő kapus fölött gyönyörűen emelt a hosszú felső sarokba. A nézők egy küzdelmes, jó iramú, időnként parázs hangulatú mérkőzést láthattak a zárófordulóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!