Sport

2017.01.15. 18:04

A Csarnok Kupa után, a Kanizsa Kupát is elhódította a Lap-Land

Nagykanizsa – Inkább harcias, taktikus, mintsem látványos, s szórakoztató derbiket hozott a Kanizsa Kupa tegnapi záró szakasza. A 100 ezer forintos fődíjat végül a Lap-Land csapata söpörhette be.

Pásztor András

Vasárnap reggel a középdöntőkkel folytatódott a hatodik alkalommal megrendezett Kanizsa Kupa. Délutánra pedig már az is kiderült, melyik nyolc csapat jutott a negyeddöntőbe.

Elsőként a Metaxa Kanizsa kvalifikálta magát a legjobb négy közé, miután 2-1-re verte a Vízmű csapatát. Ezt követően a Lap-Land egy hatost rúgott a Curacao gárdájának. A Tip-Top-Almalé párharcot az előbbi nyerte 2-1-re, míg a Team Belucci 3-1-es különbséggel vette az akadályt, amit a Viktória Sport állított elé.

Az elődöntők taktikus csatát hoztak, mindegyik gárda a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Ennek megfelelően a Metaxa-Kanizsa és a Lap-Land csatáját utóbbi nyerte 2-0-ra, míg a másik ágon a Tip-Top egy góllal verte a Team Belucci csapatát.

A döntő egyik pillanata. Küzdeni akarásból a Tip-Top (pirosban) is jelesre vizsgázott, de vasárnap este a Lap-Land csapatát nagyon nehéz lett volna bárkinek is legyőzni Fotó: Gergely Szilárd

Vasárnap persze a Cserháti-csarnokban is pattogott a labda, a szombati csoportkörből kiesett csapatok a Tisztelet Kupáért játszottak. A legjobb négy csapat aztán kora este a Zsigmondy-csarnokban – immár több száz néző előtt – bizonyíthatott. A Tisztelet Kupa harmadik helyéért a MU-VILL az FC Kau csapatával játszott, s nyert is 1-0-ra. A Tisztelet Kupáért az Africa Sun Team és az RMP Földi csapott össze, a mérkőzés pedig az utóbbi gárda sikerét hozta.

A Kanizsa Kupa harmadik helyéért a Metaxa-Kanizsa és a Team Belucci nézett egymással farkaszemet. A sok futással, kemény párharcokkal tarkított meccs végén a Metaxa-Kanizsa örülhetett, hiszen három rúgott góljukra egyszer sem érkezett válasz a Team Beluccitól. A nagydöntőbe a Tip-Top és a Lap-Land került, ahol végül Pál Dávid egyetlen, ugyanakkor szépségdíjas gólja döntött.

– Néhány hete megnyertük a Csarnok Kupát, most pedig a Kanizsa Kupát hódítottuk el, így keretbe foglaltuk a téli felkészülésünket – mondta a döntő lefújása után Komoróczi Bálint, a Lap-Land csapatvezetője. – Igazán remek torna volt a kanizsai, egyrészt sok csapat nevezett, másfelől a szervezés is professzionális volt, minden percre pontosan zajlott. A legnehezebb dolgunk a döntőben a Tip-Top csapatával volt, de rajtuk kívül is akadt még néhány igazán erős gárda.

A Lap-Land egyébként nem csak a Kanizsa Kupát vihette haza, hanem két különdíjat is. A legjobb kapus címet Szabó Ádám (Lap-Land) érdemelte ki, míg a legjobb mezőnyjátékos Pál Dávid (Lap-Land) lett. A gólkirályi címnek pedig Kollár Péter (Metaxa-Kanizsa) örülhetett.

A Kanizsa Kupa egyre nagyobb presztízzsel bír a megyében, igaz kell még pár év, hogy elérje az egykori, országos szintű  ÁB Kupa rangját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!