Sport

2015.10.14. 12:55

A cselgáncs ob-re készültek fel Pakson

Nagykanizsa – Pakson, a 34. Atom Kupa nemzetközi cselgáncs versenyen az NTE 1866 és az N. Judo Klub-Röntgen Kanizsa versenyzői is bizonyíthattak – bosnyák, horvát, román, szerb, szlovák és ukrán riválisok ellen is.

Kühne László

A hatszáznál is több nevező A, B, C, valamint serdülő és ifjúsági korosztályban (10-16 évesek) indult. Az NTE versenyzői egy ezüstérmet és két 5. helyet szereztek, míg az NJK fiataljai közül lett 2., 3., illetve 4. helyezett is a maga súlycsoportjában.

Az NTE részéről diák B korosztályban Kovács Olivér (45 kg) 19 indulóból négy ipponos győzelemmel, csupán a döntőbeli vereséggel 2. helyen végzett. Kovács Zoltán (35 kg) 16 indulóból két győzelemmel és két vereséggel, Köveskáli Regő (41 kg) pedig 14 indulóból szintén két-két győzelemmel és vereséggel zárt az ötödik helyen.

– Kovács Olivérnek külön is jár a gratuláció, hiszen roppant kiegyensúlyozott mezőnyben, kemény munkával sikerült ezüstöt szereznie – fogalmazott Mester Józsefné, az NTE trénere. – A diák B korcsoportban hamarosan a magyar bajnokságon is bizonyíthat sportolónk, aki az atomvárosban jól vizsgázott.

Egy házzal arrébb, az NJK versenyzői az alábbi eredményeket érték el az Atom Kupán: második helyen végzett Mód Zalán (diák A; 49 kg), harmadikként zárt Nagy Olivér (diák B; 55 kg), negyedik lett Mód Jordána (ifjúsági; +70 kg), míg a hetedik helyet szerezte meg súlycsoportjában Herczeg Zsombor (diák B; 32 kg) és Szabó Mátyás (ifjúsági; 50 kg).

– A verseny kiváló erőfelmérő volt a közelgő ob előtt – ezek már Hóbár Péter NJK-edző szavai. – Alaposan kiértékeltük a verseny szakmai történéseit, a cél Pakson tulajdonképpen az volt, hogy növendékeink belekóstolhassanak az országos versenyek hangulatába, hiszen ilyenek állnak most előttük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!