Sport

2017.04.02. 18:20

Megyei I.: a Csesztreg 20 perc alatt fordított

Zalaegerszeg - A hét végén a 21. fordulót rendezték a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

Bozó Péter

Gyenesdiás Kinizsi-Femat Csesztreg 1-2 (1-0)

Gyenesdiás, 150 néző. Jv.: Réz N.

Gyenesdiás: Konkoly - Szabó B., Hajba Gá., Hegyi, Soós M., Czafit R. (Mátó), Sipőcz (Torsa), Pandur, Kocsis (Soós G.), Balogh, Sipos (Farkas). Edző: Hajba Géza.

Csesztreg: Fábián - Nemsics, Horváth R., Kiss B. (Vasas), Nagy N., Magai, Kancsal, Szekeres, Elek, Pethő, Nagy R. Edző: Őr József.

Ígéretesen indult a hazaiak számára a találkozó, Szabó szép akciógóljából hamar megszerezték a vezetést. Egyenrangú felek mezőnyjátékával teltek a percek, a kapuk nem forogtak veszélyben. Fordulást követően aktívabb lett a vendégek csatársora, több közvetlen helyzettel hozták zavarba a gyenesi védelmet és 20 perc alatt megfordították a mérkőzést. Nagyon akarták a győzelmet a játékosok, vállalták az ütközést, 4-4 sárga lappal büntette őket a játékvezető.

Gólszerzők: Szabó B., ill. Kiss B., Nagy N. Jók: Szabó B., Balogh, ill. Elek, Pethő. U19: Gyenesdiás-Csesztreg 0-19.

Szerszámsziget-Zalalövő-Türje 5-0 (2-0)

Zalalövő, 130 néző. Jv.: Lakics P.

Zalalövő: Dóra - Szőke, Kellner, Balogh, Cseresnyés, Tóth B. (Kövesi), Gyenese (Szabó G.), Zsoldos, Mavolo (Tóth Á.), Nagy D. (Darabos), Sipos. Edző: Ostrom János.

Türje: Farkas - Kusztor, Egyed, Nagy I. (Szabatin), Vasas, Szép, Koczka, Kanizsai (Ágh), Kerkai, Nagy A., Károly (Balázs). Edző: Guitprecht László.

Már az 5. percben vezetett a hazai csapat: Mavolot kaszálták el a 16-oson belül, a büntetőt a sértett értékesítette, 1-0. A félidő vége felé ismét ő került jó helyzetbe, de lövése a vendégek kapusáról kipattant, a labdát végül az érkező Sipos vágta közelről a kapuba, 2-0. Alig kezdődött meg a második játékrész, amikor Nagy Dániel lépett ki középen és biztosan lőtt a hálóba, 3-0. Kevéssel később Tóth Ádám robogott el a bal oldalon, középre adott, Sipos pedig közelről megszerezte a második gólját is, 4-0. A mérkőzés vége felé ismét Tóth Ádám viharzott el a bal szélen, az összes védőt és a kapust is kicselezte, középre adását Darabos kotorta a hálóba, 5-0.

Gólszerzők: Sipos (2), Nagy D., Mavolo (11-esből), Darabos. Jók: Szőke, Balogh, Tóth Á., Sipos, ill. Szép. U19: Zalalövő-Türje 2-3.

Flexibil-Top Zalakomár- Lenti TE Sport 36 1-1 (0-0)

Zalakomár, 150 néző. Jv.: Papp Á.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Fenusz, Földesi (Horváth G.), Bagó, Szefcsik, Horváth I. (Horváth T.), Mészáros, Fábián, Horváth J. (Kovács), Baranyai (Horváth Zs.), Madarász. Edző: Horváth Gábor.

Lenti TE: Balogh B. - Fehér (Lovrencsics), Czigány, Kondákor, Sárkány (Hermán), Szabó, Balog M. (Bogdán), Horváth I., Völgyi, Kiss K., Horváth M. Edző: Kovács Béla.

Magas színvonalú, jó iramú mérkőzést láthattak a nézők. A vártnak megfelelően a Lenti irányította a mérkőzést, a hazaiak nagy lelkesedéssel, kontrákból próbáltak helyzeteket kialakítani. Mind az első, mind a második félidőben több lehetőség adódott a Zalakomár előtt, de a vendégek is többször veszélyeztettek. Az eredmény igazságosnak mondható.

Horváth István (pirosban) szereli a zalakomáriak gólszerzőjét, Horváth Jánost a vasárnapi Zalakomár-Lenti TE (1-1) találkozón
Fotó: Gergely Szilárd

Gólszerzők: Horváth J., ill. Sárkány. Jók: Tóth-Pajor M., Fenusz, Fábián, Mészáros, Madarász, ill. Szabó, Horváth M., Völgyi. U19: Zalakomár-Lenti TE 4-0.

Lets Do It Technoroll Teskánd-Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák 1-1 (1-1)

Teskánd, 75 néző. Jv.: Siket L.

Teskánd: Bucsics - Gulyás, Viola (Gángó), Magyar, Hadrik (Horváth P.), Vizsy (Boczföldi), Sziráki, Zsuppán, Kecskés, Major, Pergel. Edző: Pergel Attila.

Kiskanizsa: Munkácsi - Csordás (Póka), Piecs, Lukács, Dolmányos, Szabó I., Pál, Horváth G., Mulasics, Ganzer, Ötvös L. (Kálcsics). Edző: Sneff Ferenc.

Küzdelmes, lendületes mérkőzésen mindkét csapaton látszott a győzni akarás. Az első félidő közepén a legnagyobb helyzetet a hazaiak hagyták ki, majd később egy szép támadást követően megszerezték a vezetést. A játékrész végén egy szögletből egyenlített a Kiskanizsa. A második félidőben kiegyenlített játék folyt a mezőnyben, az utolsó 15 percben már mindkét csapaton látszott a fáradtság, így igazságos döntetlen született.

Gólszerzők: Pergel, ill. Ötvös L. Jók: Vizsy, Magyar, Pergel, ill. Munkácsi, Mulasics, Dolmányos. U19: Teskánd-Kiskanizsa 1-2.

Zalagrár Pókaszepetk-Semjénháza 2-0 (1-0)

Pókaszepetk, 130 néző. Jv.: Lancz Zs.

Pókaszepetk: Lepár - Kovács M., Büki, Hemela (Szekeres), Lukács (Molnár G.), Cseke, Bertók (Bognár), Száraz, Horváth Sz., Pethő, Karvalics (Csécs). Edző: Lepár Attila.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. - Kovács P., Latin, Schuller, Kuzma (Kocsis), Kollár (Markek), Horváth M., Szakmeiszter J., Orbán, Novák (Szollár), Nagy M. Edző: Markek István.

Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született. A pókaszepetkiek pokolból a mennybe jelzővel illették a találkozót.

Gólszerző: Horváth Sz. (2). Jók: Lepár (a mezőny legjobbja), Horváth Sz., Száraz, Cseke, Büki, ill. Markek. U19: Pókaszepetk-Semjénháza 6-0.

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót-Nagykanizsa 0-3 (0-2)

Zalaszentgrót, 150 néző. Jv.: Major Zs.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Horváth D., Bonyhárd (Gájer F.), Tóth D., Csarmasz, Sümegi, Gájer P. (Farkas F.), Kónya (Németh Á.), Vastag F. (Tóth R.), Horváth B. (Gulyás), Csik. Edző: Szarka Péter.

Nagykanizsa: Szabó Á. - Péntek (Kiss J.), Csáki, Rácz (Kulcsár), Ágoston (Orbán), Péter, Nagy G. (Zsirai), Hóbor (Papp T.), Szalai (Kisharmadás), Gerencsér, Boros. Edző: Gombos Zsolt.

Bajnokesélyeshez méltóan kezdtek a vendégek és hamar megszerezték a vezetést az elalvó hazai védők között. A félidő közepén ismét egy zalaszentgróti hibát használt ki a Nagykanizsa, ezzel 2-0-ra vezettek a szünetben. A második játékrészre visszaesett a színvonal és az iram egyaránt, a vendégek az eredmény megtartására törekedtek, majd egy szép támadás végén a harmadik góljukat is megszerezték a kanizsaiak. A Zalaszentgrót további sok sikert kíván a Nagykanizsa együttesének.

Gólszerzők: Gerencsér, Péntek, Szalai. Jók: Bonyhárd, Csarmasz, ill. Csáki, Rácz. Kiállítva: Boros (90., Nagykanizsa).

Egyetlen góllal nyert a Csács-NSE

Olajmunkás Gellénháza- Kaposi International Transport Csács-NSE 0-1 (0-1)

Gellénháza, 200 néző. Jv.: Vizi I.Gellénháza: Cseresnyés - Keszei, Török, Horváth B., Pintér (Vincze), Nagy Z., Szabó, Dávid, Ferenczi, Odonics, Nagy B. Edző: Bencze Péter.Csács-NSE: Kozma - Sági (Lukács), Horváth Pé., Éder, Csik, Horváth A., Kozári, Domján (Bandics), Lepár, Csongár, Mihalecz. Edző: Kovács Imre.
Gólszerző: Csik. Jók: az egész csapat, ill. Horváth Pé., Csongár, Lepár.
U19: Gellénháza-Csács-NSE 1-0.

Hamar átvette a játék irányítását a hazai csapat, ám fölényük meddő volt, hiszen a félidő végén Kozári erős, jól helyezett szabadrúgását még védte ugyan Cseresnyés, de a kipattanót Csik a hálóba lőtte. A második játékrészben tovább támadott az Olaj, a vendégek a kapujuk előtt védekeztek, hárítottak lábbal, hárítottak fejjel, egy alkalommal pedig vélhetően még kézzel is.

A Csács-NSE Csik Zoltán (jobbra) találatával nyert a Gellénháza együttesének otthonában
Fotó: Szekeres Péter

Az eset közelében álló játékvezető nem jelzett szabálytalanságot, tehát a sokak által jogosnak tűnő büntető elmaradt. Így tulajdonképpen a vendégek helyzet nélkül is elvihették Gellénházáról a három pontot. A jól előkészített pályán most mindkét csapat részéről hiányzott az ötletes, szép játék, igazából csak nagy küzdelem volt, de a közönség így is szórakoztató mérkőzést láthatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!