Sport

2016.02.09. 17:25

A csesztregi Pethő János a csapatot segíti

Csesztreg - A megyei labdarúgó-bajnokság tavaszi rajtja is közeledik, a csapatok készülnek. Pethő János, az I. osztályban éllovas Femat-Csesztreg támadója a góllövőlistát is vezeti 13 találattal, s a felkészülési találkozókon is betalál. Örül a góljainak, de mint mondta, elsősorban nem az egyéni, hanem a csapatérdek motiválja, amikor eredményes.

Kerkai Attila

- Egyszer társbérletben már lettem gólkirály, de elsősorban nem az motivál, hogy én legyek az első a bajnokság végén, hanem, hogy a csapatomat segítsem góljaimmal - vallotta be Pethő János. A gólkirály-jelölt sérüléssel bajlódott a télen, de már felépült, így a felkészülési találkozókon újra megvillantotta tudását. A vasárnapi, Zalalövő elleni újabb találkozón egy szép emelésgóllal jelezte: továbbra is érzi a kaput. - Az ősszel 13 találatig jutottam, de lehetett volna ez több is, viszont sok lehetőséget elpuskáztam. Csak emiatt nem vagyok maradéktalanul elégedett. Merthogy értékelni kell a 13 gólt, ugyanis a bajnokságban nem voltak nagyarányú győzelmeink, vagyis minden egyes találatért nagyon meg kellett harcolni.

- A tizenháromból van-e emlékezetes gól, illetve mérkőzés az őszről?

- Nem amiatt, mert éppen a Lenti ellen nyertünk, de azon a mérkőzésen vesztett állásnál sikerült betalálnom szabadrúgásból, amivel egyenlítettünk. Az a találat lélektani szempontból is sokat jelentett csapatomnak és megfordítottuk a mérkőzést, szóval ez a gólom szép emlék és fontos találat is az őszről.

Pethő János örül, ha sok gólt tud szerezni, de elárulta, hogy számára mindig fontosabb, hogy csapatának segítsen ezekkel Fotó: Szekeres Péter

- A gólkirályság viszont minden támadónak fontos, egyfajta motivációt is jelent. Így van ez az ön esetében is?

- Hogyne, és kár lenne ezt tagadni. Ám még egyszer mondom, hogy másodlagos szempont. Az elsődleges az, hogy segítsem csapatomat a góljaimmal céljaink elérése végett. Hiszen, a társaknak is sokat köszönhetek, akik helyzetbe hoznak. Szerencsére évek óta együtt játszom Nagy Norbival, Horváth Milánnal, Nemsics Balázzsal és Kiss Balázzsal, elsősorban velük értem meg magam a legjobban a pályán, de persze a többiekkel is.

- Nem mellesleg a Csesztreg is vezeti a tabellát...

- Ez így van, de csak egy pont az előnyünk, ami jelzi, hogy szoros a verseny és sok jó csapat van a mezőnyben. Éppen ezért, kemény tavasz áll előttünk és nem szabad kihagyni. Lásd a mi esetünket, az őszi utolsó fordulóból, amikor Pókaszepetken kaptunk ki váratlanul. A bajnoki cím csábító, s szeretnénk megszerezni, de így vannak ezzel mások is.

- Végezetül árulja el, tavasszal hány góllal lenne elégedett?

- A legutóbbi szezonban 33 gólt lőttem,de így sem lettem gólkirály. A mostani szezon viszont más, egyrészt két csapattal kevesebb van a megyei egyben, másrészt, ahogy említettem, nincsenek kiütéses, nagyarányú győzelmek. Tavaly két meccsen is ötször voltam eredményes, ami jócskán növelte az én góljaim számát is. Most tizenháromnál tartok, úgyhogy azt mondom, szeretném ezt megduplázni és akkor harminc körül járnék. Ami nem rossz, a többit pedig majd meglátjuk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!