Sport

2016.01.26. 20:21

A Déli-csoportot vezető Murakeresztúr keményen készül télen is

Murakeresztúr - A 2011/12-es idényben a labdarúgó megyei III. osztályban a saját csoportjában a hatodik helyen végzett a Murakeresztúr SE együttese, azonban a következő szezonban a csapat nem indult el egyik pontvadászatban sem.

Kühne László

Jelenleg viszont a keresztúriak a III. osztály déli mezőnyét vezetik, és nem ezt tekintik a helyiek a végállomásnak...

- 2013-ban plébánosunk, Polgár Róbert kezdeményezésére alakult újjá a csapat, s tény, a kezdeti lépések közt voltak méretes vereségek is, de nem törtünk össze - kezdte az előzményekkel Visnovics László, aki játékos-edzőként ténykedik az egyesületnél. - A mostani szereplésünkkel maximálisan elégedettek lehetünk, egyben játékoskeretünk is feljogosít minket jelenlegi eredményeinkre.

- Kiknek a szereplése tekinthető mégis kulcsfontosságúnak az őszt tekintve?

- Amikor annak idején leigazoltuk például Dezső Zsoltot, Márkovits Balázst és testvérét, Tamást, valamint Szabó Istvánt, úgy gondolkodtunk: az ő szereplésük meghatározó lehet, és így is történt. Őket ezúttal is ki kell emelni a szezon első felét tekintve. Aztán reméljük, a tavasz is hasonlóképpen alakul, de azzal tisztában vagyunk, sok jó csapat van még a csoportunkban.

- A remeklés azt is jelentheti, hogy...

- Előre még ne szaladjunk, de szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Utána ülhetnénk le a nyáron átbeszélni, hogy miként tovább, hiszen a magasabb osztály már más követelményeket takar, illetve számos játékosunk egyetemista, valamint külföldön dolgozik. A feltételek adottak a jó szereplésünkhöz. Télen teremben heti kétszer is tréningezhetünk bérmentve, pályánkat is csinosítgatjuk, edző- és meccsszerelésekkel is külön bírunk, tehát minden adva van ahhoz, hogy nálunk jól érezzék magukat a srácok.

Szabó István (pirosban) a Murakeresztúr egyik meghatározó játékosa volt az ősszel, 21 góllal segítette csapatát a sikerhez
Fotó: Szakony Attila

- A "horvátságban" ennek is kiemelt jelentősége lehet: hoznának játékosokat a környékbeli településekről a jó folytatás reményében?

- Eddig is úgy gondolkodtunk, hogy településünk és Fityeház a merítési lehetőség, vagyis e téren nem tekintünk távolabbra. Az viszont nem rossz dolog, hogy a környéken több jó csapat is akad, így például a holtszezonban is színvonalas felkészülési meccseket tudunk játszani a Molnári SE-vel vagy éppen a szerdahelyiekkel.

Úgy gondoljuk, az is érdeklődésre tarthat számot, hogy az edző által az elején említett Polgár Róbert plébános, aki a klub elnöke is egyben, miként látja a jelent és a közelebbi jövőt.

- Annak idején az idősebb generáció képviselői szóltak, én pedig kihirdettem, hogy a csapat újjáalakul, és aki tud, segítsen - fogalmazott a "civilben" és hétvégente játékosként is szereplő atya. - Azt nem állíthatom, hogy én vagyok a legügyesebb, szereplésem a pályán inkább annak szól, hogy más is jöjjön bátran, legyen minél több focistánk. Igaz, "bozsikos" fiataljaink is vannak vagy negyvenen már, de ők még egyből nem focizhatnak a felnőtteknél. Őszi első helyünk mindannyiunkat örömmel tölt el, és bízunk abban, hogy tavasszal sem kell alább adnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!