Sport

2016.05.17. 19:41

Sorozatban ötödször nyert az alsóházban a Göcsej SK

A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának ötödik fordulójában a Göcsej SK a budapesti 1988 Déli FC-t fogadta.

Jóna István

Göcsej SK- 1988 Déli FC 3-1 (2-0)

Zalaegerszeg 200 néző

Jv: Tamási Péter (Tolnay, ifj.Imrő)

Göcsej SK: Cseresnyés, Borsi, Kottán, Apatini, Halmos, csere: Szőke, Horváth E., László, Schmidt, Bogyó, Nagy, edző: Korolovszy Gábor

Gólszerző: Kottán, Apatini, Borsi, ill: Horváth B.

A hazaiak az első perctől a kezükbe vették az irányítás, de az első veszélyes helyzet a vendégek nevéhez fűződött. Némi mezőnyjátékot követően a 8. perc elején egy begyakorolt pontrúgás kombináció végén, Kottán Krisztián egy kapáslövésből szerzett találattal jutatta vezetéshez a Göcsejt (0-1). egy percet kellett várni a második hazai találatra. A pontosan kidolgozott támadás végén Apatini Márk passzolt a kapuba (2-0). A félidő második felében továbbra is a Göcsej dominált, de említésre esemény a félidőig nem történt.

Harcosan kezdte a második félidőt a fővárosi együttes és cseresnyésnek akadt is védeni valója. A vendégek támadásoknál rendre lehozták a kapusukat a szépítés reményében. Valamivel pergősebb volt a játék, mint az első félidőben és a vendégek erőfeszítése a 33. percben góllá érett (2-1). A szépítést követően felgyorsult a játék. Mindkét csapat sok hibával játszott. A 36. percben a félpályánál labdát szereztek a hazaiak és Borsi remekül lőtte ki a bal felső sarkot (3-1). A hátralévő időben mindkét csapat többször is próbálkozott a gólszerzéssel, de a hálók érintetlenek maradtak.

A Göcsej SK egy közepes színvonalú mérkőzésen, kisebb megingásokat leszámítva magabiztosan gyűjtötte be az újabb három pontot és ezzel továbbra is veretlenül vezeti az alsóházat.

Bagó Gábor: - Nagyon álmos mérkőzésen sikerült megszereznünk a három pontot, egy olyan ellenféllel szemben, akik nem nyerni jöttek Zalaegerszegre, hanem szerették volna minél kevesebb góllal letudni a mérkőzést. Nehéz úgy játszani, hogy csak egy csapat akart játszani. ennek ellenére a célunkat elértük és újabb lépést tettünk az NB I-es tagságunk megőrzéséért.

A Göcsej SK a következő fordulóban, május 23-án az Aramis SE vendégeként folytatják a rájátszást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!