Sport

2016.04.29. 15:51

A Göcsej SK a nyugat bajnoka - Két lépésben juthat el a női futsal NB I-be az egerszegi csapat

Zalaegerszeg – Sűrű volt a Göcsek SK NB II-es női fusal csapatának hétvégéje: három napon belül két bajnokit játszott a Nyugati-csoportban Halmos Máté együttese. Már bajnokként léphetett pályára a Göcsej SK, melynek célja a veretlenség megőrzése volt.

Jóna István

Az utolsó előtti fordulóban Pécsen játszottak a lányok, a tavaszra megerősödött Petőfi SE ellen. Az első félidő zalai fölényt, illetve két gólt hozott mindkét oldalon. A fordulást követően hat perc alatt három gólt szerzett a Göcsej és gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Az utolsó alapszakaszbeli bajnoki mérkőzését pedig Budapesten, az ELTE vendégeként játszotta a Göcsej SK. Különösebb jelentősége nem volt a meccsnek, hiszen a végeredménytől függetlenül már biztos bajnok volt a Göcsej és biztos ezüstérmes az ELTE. A kérdés csak az volt, hogy sikerül-e veretlenül zárniuk az alapszakaszt a zalaiaknak. A szünetben még a hazaiak vonulhattak előnnyel pihenőre, de fordulás után az egerszegiek fokozatosan átvették az irányítást és megnyerték a rangadót.

Halmos Máté edzővel szemben (balról) Marsai Nikoletta, Boda Patrícia és Megyeri Boglárka a Göcsej SK egyik hazai mérkőzésén. A csapat még nem érte el a célját, de a kapujában áll Fotó: Jóna István

Petőfi SE– Göcsej SK 3-4 (1-1)

Göcsej SK: Légrádi – Boda, Marsai, Reider, Orbán. Csere: Fábián, Puskás, Nagy, Széplaki, Molnár, Szabó. Edző: Halmos Máté. Zalai gólszerzők: Marsai (2), Molnár, Reider.

ELTE BEAC SE– Göcsej SK 3-5 (3-2)

Göcsej SK: Kiss – Marsai, Orbán, Lehota, Boda. Csere: Fábián, Nagy, Puskás, Széplaki, Molnár, Szabó. Edző: Halmos Máté. A zalai gólszerzők: Lehota (3), Marsai, Szabó.

– A fővárosi meccsel tettük fel a pontot a bajnoki teljesítményünkre. Mindenképpen szerettük volna győzelemmel zárni az alapszakaszt, ami egy magabiztos és jó hangulatú mérkőzéssel sikerült is. Csodás szezon áll mögöttünk, és bár a célunkat még nem értük el, de a kapujában állunk. További két mérkőzésen dől el az első osztályba jutás, mi pedig oda tartunk – nyilatkozta Halmos Máté, a lányok edzője.

ÉS ÍGY TOVÁBB

Az NB I-be jutásról döntő rájátszásban a Keleti-csoport elsője, a Gyulai Amazonok lesz a Göcsej SK ellenfele. A játéknapok május 21-22. és 28-29., a pontos időpontok még egyeztetés alatt. A győztes feljut az NB I-be, a vesztes pedig újabb osztályozót játszhat a első osztály utolsó előtti helyezettjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!