Sport

2016.07.20. 19:25

A Göcsej SK másodikNB I-es évére készül

Zalaegerszeg - Elkezdte a felkészülést a futsal NB I 2016/17-es szezonjára a Göcsej SK férfi csapata. A gárda második évét kezdi az élvonalban.

Jóna István

A Bagó Gábor vezette zalai alakulat tavaly az alsóházi rájátszásban biztosította be helyét a legjobbak között.

- Az első edzéseken a futáson lesz a hangsúly - tájékoztatott a Városi Sportcentrumban zajló első tréningen Bagó Gábor, aki maga is aktívan kivette a részét a munkából. - Foghíjas még a csapat, hiszen sokan nyaralnak, a messzebbről érkezők pedig otthon végzik a feladatokat.

Szemben Bagó Gábor az első edzésen. Vigyázni kell a terheléssel Fotó: Jóna István

Érdekes a helyzet, mert a futsalosok zöme nagypályán is játszik, ahol már korábban elkezdődött az alapozás. A Göcsej termi edzései július utolsó hetében kezdődnek, a Kölcsey-gimnáziumban.

- Heti négy alkalommal találkozunk és ekkor speciális, futsalos mozgásokat, technikákat gyakorlunk. Terhelni nem kell a srácokat, nehogy sérüléshez vezessen a dupla edzésmunka.

Az egerszegi futsalosok a szeptemberi bajnoki rajtig a fővárosi Aramis SE-vel, a Veszprémmel és egy szlovén csapattal játszanak oda-visszavágós edzőmeccseket. Hétfő este pedig a sportcentrum műfüvesén a ZTE FC U8-as csapatával találkoztak a fiúk, akikkel egy rövid mérkőzés is belefért - a gyerekek nagy örömére.

A héten derült ki, hogy az 1988 Déli Futsal - mely kiharcolta a bennmaradást az élvonalban - nem vállalja sem az NB I-es, sem az NB II-es indulást. A szövetségnek kell döntenie, mely csapatokkal tölti fel a mezőnyöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!