Sport

2016.09.14. 17:14

A Gyirmót a mérkőzést végig irányítva nyert a Zalakomár ellen

Zalakomár - A helyi, megyei I. osztályú csapat fogadta tegnap az NB I-es Gyirmót FC csapatát a Magyar Kupa országos főtábláján. A meccset nagy érdeklődés övezte, de a meglepetés elmaradt.

Pásztor András

Flexibil-Top Zalakomár-Gyirmót FC Győr 0-7 (0-3)
Zalakomár, 550 néző. Jv: Farkas (Kovács, Fehér).
Zalakomár: Tóth Pajor M. – Horváth Zs., Szelei, Baranyai (Takács Cs.), Bagó, Fenusz, Fábián, Tarnóczai, Horváth J. (Horváth I.), Madarász Z. (Horváth T.), Földesi. Edző: Mutter Attila.
Gyirmót: Rusák – Nagy S., Szabó T., Madarász M. (Kiss M.), Tóth N., Vass (Borkai), Nagy O., Jancsó (Présinger), Szegi, Lázár, Paku. Edző: Urbányi István.Gólszerzők: Jancsó, Tóth, Paku, Borkai, Szegi (2), Présinger.

A Gyirmót a kezdő sípszót követően azonnal magához ragadta a kezdeményezést, ám az első fél órában a Zalakomár hőseiesen védekezett. A hazaiak által olykor vaktában előrávágott labdákat Madarász próbálta megtartani, ami hellyel-közzel sikerült is neki, ám társak hiányában szinte minden próbálkozás elhalt a középpályán. Az első gólra a 34. percig kellett várni, ekkor egy jobb oldali beadást követően Jancsó rúgta félfordulatból a labdát a hálóba, miközben egyébként a hazaiak kezezést reklamáltak. A 41. percben a Gyirmót végezhetett el szögletet, majd a középre ívelt labdát Tóth fejelte a hálóba. A félidő lefújása előtt szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, amit Paku tekert a rövid sarokba.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, miután az 52. percben Borkai lött a sarokba 16 méterről. A 61. percben Paku szlalomozott a komári védők között, majd a kivetődő kapus előtt megtolva Szegihez passzolt, aki az üres kapuba gurította a labdát. Szegi a 83. percben is eredményes volt, miután fejese a kapufáról a gólvonalon túlra pattant. A komáriak kapusa ugyan beleért a fejesbe, de már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a labdát. Az utolsó percre is maradt tölténye a Gyirmótnak. A 16-os sarkától végezhettek szabadrúgást a vendégek, Présinger állt a labda mögé, aki a rövid oldalra félmagasan tekerte el a labdát a sorfal fölött.

A hazaiak szinte az egész mérkőzésen védekeztek, csak ritkán merték felvállalni a passzjátékot.

Urbányi István: „Lelkes, szervezett csapat ellen, helyenként megküzdve a pályával is, biztosan győzttünk.”

Mutter Attila: „Látszott a több osztálynyi különbség a mérkőzésen. Amíg bírtuk erővel, addig megpróbáltuk feltartóztatni az ellenfelet. Sajnos a megilletődöttség nagyon érződött a srácokon.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!