Sport

2017.02.14. 17:30

A házigazda klub szerezte meg a Kondex Kupát

Zalaegerszeg - Nagy volt a sürgés-forgás szombaton délelőtt a Városi Sportcentrumban. A szokásoknak megfelelően most is elfogadták a Kondex Kft. és a Zalaszám ZAC meghívását a dunántúli sportegyesületek, és a felnőtt fedett pályás atlétikai bajnokság előtt még egyszer ellenőrizhették a formákat.

Kerkai Attila

A XXII. Kondex Kupa egyúttal Zalaegerszeg város bajnoksága és Kauzli József Emlékverseny is volt. A rendező Zalaszám-ZAC ezúttal újított és a versenyprogramot kiszélesítették a középtávfutással és a szabadtéri dobószámok megrendezésével is. Bella Attila versenyigazgató elmondta, hogy a klubok igényelték a versenyszámok bővítését, aminek semmi akadályát nem látták. Ráadásul a futófolyosó közvetlenül az atlétikai és a dobópálya mellett található, így szinte csak két lépésre voltak egymástól a fedett pályán, illetve a szabadban versenyzők.

Balról Varga Eszter, Kauzli Józsefné, Hári Anna és Kondor Zsolt a viadal eredményhirdetésén Fotó: ZAC

A verseny fő díja a Kondex Kupa volt, melyet a legtöbb győzelmet elérő sportegyesület nyert meg. Idén sem volt kétséges, hogy a házigazda Zalaszám-ZAC mozgósította legjobban erőit, így itthon maradt a fődíj, melyet Kondor Zsolt cégtulajdonos, a ZAC egykori társelnöke boldogan adott át Hári Anna csapatkapitánynak. A Kauzli József Vándorserleget mindig a legjobb gátfutó nyeri el, emlékezve Kauzli József egykori gátfutóra. Most Varga Eszter, a Szombathelyi Haladás országos ifjúsági bajnok gátfutója a 60 m gáton elért 8,8 mp-es teljesítménnyel érdemelte ki a különdíjat. Kauzli Józsefné a díjátadáskor meghatódva mondta, hogy jóleső érzés a család számára, hogy a Zalaszám-ZAC nem felejti el egykori alapító és elnökségi tagját.

A versenyen több jó eredmény is született, s az alábbi sportolók nyerték a bajnoki címeket.

Férfiak. 60 m: Balogh Péter 6,9 mp. 200 m: Baki Barnabás 22,2 mp. 800 m: Ott Benjamin 2;01,6 perc. Súlylökés: Balázs Erik 9,86 m. (Valamennyien a Zalaszám ZAC versenyzői).

Nők. 60 m: Szabó Laura (KVDSE) 8,0 mp. 200 m: Nagy Pálma (Zalaszám-ZAC) 27,6 mp. 800 m: Hír Csenge (Zalaszám-ZAC) 2;28,9 p. 60 m gát: Varga Eszter (Szombathelyi HVSE) 8,8 mp. Távolugrás: Ekler Luca (HVSE) 540 cm. Súlylökés: Veiland Violetta (Zalaszám-ZAC) 13,15 m. Diszkoszvetés: Takács Dóra Zalaszám-ZAC) 43,49 m.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!