Sport

2017.04.26. 17:35

A Hévíz biztos ezüstérmes

A Hévíz női és a Keszthely férfi csapata nyerni tudott az elmúlt hét végén a kézilabda NB II aktuális fordulójában.

Varga Andor

Nők, Délnyugati-csoport:

Hévíz-Balatonboglár

23-20 (10-10)

Hévíz, 100 néző, Jv.: Kóbor, Tasnádi.

Hévíz: Fonyódi - Czigány 2, Gácser 8, Burghardt L. 3, Fehér, Kovarszki 6, Buzás. Csere: Molnár, Borda (kapusok), Novikova 1, Berecz 2, Holczbauer 1, Belina, Balogh B. Edző: Baranyai Norbert

Az első játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hazaiak góljainak felét Kovarszki Beatrix szerezte, míg Czigány és Fehér remekül védekezett. A második félidőben a góllövőlistán második Gácser Klaudia féltucat gólt lőtt, de a hazai siker elsősorban azon múlt, hogy Molnár Anna remekelt a kapuban, negyedórás gólcsendet "írt elő" a lelkesen küzdő vendégeknek. Egy hónappal a bajnokság vége előtt biztos, hogy a Hévíz legalább ezüstérmes lesz a szezonban.

Jók: Molnár, Czigány, Kovarszki.

Férfiak, Délnyugat:

N. Izzó SE-Komló U23

32-38 (17-17)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Fábián, Vadróczki.

Izzó: Zsobrák - Bátor 6, Kiss G. 7, Jónás 3, Babati 4, Metzger 2, Füle 7. Csere: Dencs Balázs (kapus), Lassú, Gilitsch, Tompek, Pesti P., Szakály, Molnár L. 3. Edző: Takács Balázs.

Jól kezdtek a hazaiak, támadásaikat nem "izgulták el", védekezésük pedig kellően agresszív volt és jó kapusteljesítménnyel párosult. A félidő végének hazai technikai hibáit azonban a Komló kihasználta. A második játékrészben az Izzó SE nagyon sok helyzetet hibázott el, a találkozó kimenetelét pedig a dinamika és az erőnlét döntötte el a vendégek javára. A Komlónál voltak visszajátszók a felsőbb osztályokból, ez éreztette hatását.

Kiss Gergő (piros, Izzó) hét gólt szerzett
Fotó: archív/Szakony

Jók: Bátor, Füle, Kiss G.

Férfiak, Északnyugat:

Bakonyerdő Pápa-Keszthely GDSE

33-36 (17-16)

Pápa, 100 néző. Jv.: Natkai, Szalay.

Georgikon: Pádár - Baranyai Zs. 10, Kovarszki 7, Bálványkövi 11, Kisgéci 2, Harnóczi 1, Sasvár 2. Csere: Szemerédi (kapus), Szente 3. Edző: Illés Csaba.

A két, kiesés ellen küzdő csapat számára nagyon fontos találkozót nagy lendület és sok gól jellemezte. A mérkőzés nagy részében a házigazdák vezettek, amit a Keszthely a hajrában meg tudott fordítani. Míg korábban rendre ebben a szakaszban vesztettek el győzelemre álló találkozót a vendégek, most értékes győzelmet szereztek, amiért minden játékos legjobb tudását nyújtotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!