Sport

2016.04.28. 12:53

A Hévíz és a Kanizsa egyetlen góllal kapott ki a kézilabda NB II-ben

Körkép – A kézilabda NB II legutóbbi fordulójában nem termett pont a zalai csapatoknak – igaz kettejük is csak egyetlen góllal maradt alul.

Góth Imre

Nők, Dél-nyugati csoport:

Hévíz– Budakalász 19-20 (8-11)

Hévíz 100 néző. Jv.: Burghardt R., Burghardt L.

Hévíz: Molnár – Borsi B. 2, Fehér 1, Berecz 1, Holczbauer 8, Lakatos 2, Czigány 3. Csere: Fonyódi (kapus), Buzás 2. Edző: Kissné Gliba Adrienn.

A találkozó előtt Borsi Biankát 100., Fehér Kittit pedig 75. hévízi bajnoki mérkőzése kapcsán köszöntötték. Az ünneplésnek itt aztán vége is szakadt, hiszen a vendégek kezdtek jobban, akik már 11-5-re is vezettek, aminek elsődleges oka az volt, hogy a hazai átlövések rendre célt tévesztettek. A zöld-fehérek kapujában Molnár Anna remekelt, elsősorban neki köszönhetően a 49. percben egyenlített a Hévíz, sőt 19-17-re vezetett is. Ekkor azonban hazai hetesek maradtak ki, míg a másik oldalon bedobták ezeket. Az utolsó percben az emberhátrányba került Hévíz a győztes gólért támadhatott, de kimaradt a lehetőség és 22 másodperccel a vége előtt góllal válaszolt a Budakalász.

Jó: Molnár A.

Férfiak, Észak-nyugati csoport:

Bakonyerdő Pápa–Keszthely GDSE 35-28 (13-12)

Pápa, 200 néző. Jv..: Akácsos, Nagyvizeli.

Keszthely GDSE: Szemerédi – Baranyai Zs. 6, Csiszár 9, Baranyai N. 2, Kovarszki 3, Hunkár, Sasvár 3. Csere: Pádár Ma. (kapus), Szente 1, Szmola 4, Dohárszky, Kretz, Pádár Má. Játékos-edző: Baranyai Norbert.

Rossz sorozat után javítani szeretett volna a Keszthely. Az első félidőt 2-3 gólos vezetéssel kezdték a zalaiak, ám a hajrára elfogyott a lendület és a házigazdák vonulhattak előnnyel az öltözőbe. A vendégek tudták, hogy a második félidőben a védekezésükön kell javítani, és bátrabb átlövésekkel erősíteni a támadó játékukat. De nem tudták végrehajtani a tervet, pedig a házigazdákkal szemben magassági fölényben játszottak. Ebben a szakaszban 22 gólt kaptak, ami sok volt, a győzelmet jobban akaró Pápa megérdemelten nyert.

Jók: senki sem dicsérhető.

Kilenc góljával Csiszár Dániel (a labdával) volt a Keszthely legeredményesebb játékosa Pápán – de még több kellett volna Fotó: archív/Szekeres Péter

Dél-nyugati csoport:

EJF Bajai KSE– Nagykanizsai Izzó SE

19-18 (9-8)

Baja, 100 néző. Jv.: Héjja, Kónya.

Izzó SE: Zsobrák – Füle 2, Gilitsch 2, Tompek 3, Kiss G. 8, Metzger 2, Bátor 1. Csere: Szabó B. (kapus), Szabó Sz., Kovács G. Edző: Takács Balázs.

A kanizsaiak igencsak kevés felnőtt játékossal keltek útra az alsóházi rangadóra, ráadásul Kiss Gergelyt igyekeztek a hazaiak maximálisan „kivenni” a játékból. (Így is összejött azonban jó néhány találata, amelyeknek hála a góllövő listán már dobogós helyen áll.) A hazaiak célzott védekezése ellenére is megvoltak a kanizsaiak ziccerei, melyeket azonban ki is hagyták annak rendje és módja szerint – szám szerint közel két tucatnyit. Hiába igyekeztek így a kanizsaiak, ezúttal sikerélmény nélkül maradtak.

Jó: Tompek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!