Sport

2016.02.02. 18:59

A Hévíz II-nél jól kiegészítik egymást a fiatalok és az idősebbek

Hévíz - A III. osztály Keleti-csoportjában a Hévíz II együttese vezeti a tabellát az őszi szezon után. A fürdővárosiak számára mindez nem újdonság, hiszen az elmúlt öt évben háromszor is bajnokok lettek, s most is ez a cél.

Kerkai Attila

Először Fóth Gyulát, az együttes vezetőjét, "menedzserét" kerestük meg, hogy beszéljen eddigi szereplésükről, illetve arról: mi az, amire a leginkább szükségük van, továbbá milyen terveket szövögetnek.

- Több csapathoz hasonlóan a miénk is egy régi baráti társaságra épül, főleg az idősebb korosztályból, akik tudtak és még mindig szeretnek futballozni - hallottuk Fóth Gyulától. - Emellett természetesen próbálunk mindig fiatalítani, hiszen a huszonéves játékosokkal szemben már nehéz versenyt futni. A harcokat viszont a pályán szeretnénk mindig megvívni és szeretünk nyerni. Többször nyertünk bajnokságot és mehettünk volna a II. osztályba is, oda viszont már tartalék együttesek szerepeltetése is kell. A sportkörön belül természetesen vannak gyerekek, de ők a maguk bajnokságaiban vesznek részt. A játék szeretete a legfőbb kapocs együttesünkben. Annyit megjegyeznék, hogy sok csapat van az osztályban, szerintem a 12-es mezőny elég lenne. Mi is küzdöttünk az ősszel gondokkal, hiszen sérülés és elfoglaltság miatt voltak hiányzóink, s akkor jött is egy hullámvölgy. Tavasszal ezeket szeretnénk elkerülni, igazolunk is, de csak úgy, hogy a csapategység megmaradjon.

A Hévíz II a bajnokság nyitómérkőzésén 2–1-re győzte le az egyik legnagyobb riválisának számító Óhíd együttesét. Képünkön Varga Gergely (fehérben) lő kapura az 1. fordulóban lejátszott rangadón
Fotó: Katona Tibor

Az együttes edzője Magyarósi Gyula, aki a nyártól irányítja játékos-edzőként a munkát.

- A csapat választása volt, hogy én legyek az edző - mondta Magyarósi Gyula. - Inkább csapattárs vagyok, mint tréner, de teljes a bizalom és van fegyelem is, amit el is fogadnak a többiek. Én azt kértem, hogy tiszteljenek meg ezzel, ha már bevállaltam ezt a feladatot, és én is így viszonyulok a többiekhez, ami működik. Gyakorlatilag 1991 óta vagyok a Hévíz labdarúgója, húsz éve a második csapatnál. Az ősszel térdműtétem volt, de tavasszal én is pályára szeretnék már lépni.

Ami pedig az eredményeket illeti, Magyarósi Gyula elégedett vele.

- Vezetjük a tabellát és örülünk neki - folytatta is ezzel. - A fiatalok és az idősebb játékosok jól kiegészítik egymást, és az is a célunk, hogy minél több fiatal beépüljön a csapatba. Ez az együttesnek is a hasznára válik. A körülményeink jók, de azt sajnálom, hogy az ősszel egyszer sem tudtunk a hévízi centerpályán játszani, hanem a műfüvesen rendeztük meg a meccseinket. A bajnokságot meg akarjuk nyerni, az FC Keszthelytől visszatér hozzánk Németh Gyula, aki negyvenévesen is még nagy segítségünkre lesz a védelemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!