Sport

2016.03.23. 14:57

A Hévíz női csapata és a KGDSE is hazai pályán nyert

Hévíz/Keszthely/Nagykanizsa - A kézilabda NB II legutóbbi fordulójában zalai szempontból kiemelkedik a Hévíz női csapatának bravúrgyőzelme, de örömteli a Keszthely GDSE férfi csatának a győzelme is két vesztes meccse után. Az N . Izzó SE esélyesebb ellenfelétől kapott ki.

Góth Imre

Dél-nyugati csoport, nők:

Hévíz-Tamási 28-26 (14-13)

Hévíz 100 néző. Jv.: Akácsos, Nagyvizeli.

Hévíz: Molnár A. - Novikova 5, Borsi B., Fehér, Lakatos 5, Holczbauer 10, Czigány 6. Csere: Fonyódi, Borda (kapusok), Berecz 2, Buzás, Borsi B., Belina. Edző: Kissné Gliba Adrienn.

Gyászszünettel kezdődött a találkozó, megemlékezve a közelmúltban 53. életévében elhunyt Simon Tivadarról, aki 2003. és 2010. között volt a hévízi csapat szakosztályvezetője.A forduló rangadója ritkán látható szoros és izgalmas mérkőzést hozott, amelyen többnyire a hazaiak vezettek 1-2 góllal. A bajnokesélyes Tamási ellen rendkívül szervezetten és fegyelmezetten játszottak végig a zöld-fehérek. Mindig akadt, aki vezéregyéniséggé nőtte ki magát. A befejező percek rendkívüli izgalmakat hoztak, mert emberhátrányba került a Hévíz, de a végén döntött Czigány biztos keze és Fonyódi védése. Nagy ünneplést kaptak a hazaiak, mert a bajnokság eddigi legjobb meccsén értékes 2 pontot szereztek az őszi bajnok ellen a végig sportszerű találkozón.

Jók: Holczbauer (a mezőny legjobbja), Molnár, Lakatos, Novikova.

Holczbauer Zsófia egy korábbi Tamási elleni találkozón célozza meg a kaput. A hévíziek játékosa most is remekelt, sőt a mezőny legjobbjának bizonyult kimagasló  teljesítményével Fotó: Katona Tibor

Dél-nyugati csoport, férfiak:

N. Izzó SE-Rinyamenti KC 30-33 (15-19)

Nagykanizsa, 70 néző. Jv.: Csányi, Zörgő.

Izzó SE: Dencs Balázs - Füle Cs., Gilitsch G. 8, Kiss G. 11, Tompek, Molnár L. 2, Metzger 1. Csere: Zsobrák Z. (kapus), Szabó B. (kapus), Bátor G. 3, Márton R. 5, Kovács B. Edző: Takács Balázs.

A mérkőzést az élbolyhoz tartozó nagyatádi csapat kezdte jobban, így magukhoz is ragadták a vezetést (12. perc: 7-9). Az első félidő során a két csapat közti különbség tovább nőtt hét gólra is, ebből sikerült az Izzónak lefaragni a szünetig. A második játékrész közepén egy jó szériával a kanizsaiak egyenlítettek, de fordítani már nem tudtak. A vendégek koncentráltabb játéka döntő volt a továbbiakban, hazai részről pedig ezúttal is sok volt a kihagyott helyzet, felesleges hiba, ami el is döntötte a találkozó sorsát.

Jók: Kiss G., Gilitsch G.

 

Észak-nyugati csoport, férfiak:

Keszthely GDSE-Balatonfüredi KSE II. 29-23 (16-12)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Drinóczi, Hornyik.

Keszthely GDSE: Szemerédi - Baranyai Zs. 2, Kovarszki 8, Tóth L. 8, Hunkár 2, Baranyai N. 3, Sasvár 2. Csere: Pádár Ma. (kapus), Szente 1, Csiszár 3, Kránitz, Dohárszky. Játékos-edző: Baranyai Norbert.

Az első perctől látszott a hazai csapat játékán, hogy két vesztett mérkőzésük után, ráadásul az őszi, balatonfüredi vereség után szeretnének revansot venni. Taktikusan kezdett a Keszthely, pontos átlövéseiknek köszönhetően hamarosan gólokban is megmutatkozott a hazaiak nagyobb tudása és a 20. perctől fokozatosan növelni tudták előnyüket. A második játékrészben ötletes támadójátékukkal tovább növelték a meglévő különbséget. Kovarszki és Tóth L. szerzett szép gólokat, miközben minden keszthelyi játékos lehetőséget kapott a játékra. Győzelmével a hatodik helyre lépett a KGDSE.

Jó: Kovarszki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!