Sport

2015.12.01. 17:34

A hévízi országos bajnokságnak a Káté-Bacskai párharc lehet a csúcspontja

Hévíz - Óriási mezőny, 52 egyesület több mint 130 versenyzője nevezett a szerdán Hévízen kezdődő 92. férfi ökölvívó országos bajnokságra, melynek legizgalmasabb kérdése, hogy összecsap-e egymással a nagy visszatérő Káté Gyula, illetve Bacskai Balázs a 69 kilogrammos kategóriában.

Kerkai Attila

Az ob keddi sajtótájékoztatóján Kovács László szövetségi kapitány külön kiemelte a kétszeres világbajnoki bronzérmes Káté és az Európa-bajnok Bacskai párharcát, ugyanakkor hangsúlyozta, nem a bajnokságon elért eredmény fog dönteni arról, hogy ki indulhat majd a jövő évi olimpiai kvalifikációs versenyeken 69 kilóban. Jelezte, több más kritérium mellett a legfontosabb, hogy jövőre ki milyen formában lesz majd. A nagy öreg, az egykori sikerember Káté Gyula az FTC színeiben indul 11. magyar bajnokságán, 11. magyar bajnoki címéért. Az APB-ben, a félprofi szervezetben sok tapasztalatra tett szert és így érkezett vissza négy év után a hazai bajnokságba.

A 69 kilogramm mellett a 60 kilósok között lehet a legnagyobb küzdelem, ugyanis ismét összecsaphat egymással a két tavalyi döntős, a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Varga Miklós, illetve az egy éve őt óriási csatában legyőző Gálos Roland. Mellettük a hazai legjobbak mind ringbe lépnek majd, így az olimpiai ötödik, Eb- és Európa Játékok-harmadik Harcsa Zoltán (75 kg), az idei Eb-bronzérmes Csóka Nándor (52 kg), valamint Bernáth István (+91 kg), Nyéki Georgián (64 kg) és Ungvári István (49 kg) is. Kepli József János Hévíz alpolgármestere, az országos bajnokság szervező bizottságának elnöke elmondta, hogy hasonlóan magas szinten készülnek megrendezni a férfiak magyar bajnokságát, mint tették a női Ob-n 2013-ban.

Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke az idei évvel kapcsolatban felemás érzéseit fogalmazta meg, hiszen az utánpótlásban a tavalyinál is nagyobb sikereket értek el, a felnőtteknél ugyanakkor nem sikerült olimpiai kvótát szerezni. Ez utóbbival kapcsolatban ugyanakkor jelezte, hogy az Európa Játékokon és az Európa-bajnokságon is volt érmes magyar bokszoló. Az országos bajnokság meccsei szerdán és csütörtökön 16 órakor kezdődnek a Hévízi Városi Sportcsarnokban, a pénteki elődöntők és a szombati finálék pedig 14 órakor. A sajtótájékoztatón Csötönyi Sándor és Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere aláírták a jövő februári, 60. Bocskai István nemzetközi emlékverseny szerződését. A MÖSZ vezetője ezzel kapcsolatban jelezte, a viadalra 30 országot hívtak meg, s biztos benne, hogy a hagyományoknak megfelelően A kategóriás lesz a verseny színvonala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!