Sport

2017.06.18. 18:35

A játékvezetés alapjai Zala megyében

ZALAEGERSZEG A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központjában februárban indult és a közelmúltban ért véget a "Labdarúgó játékvezetői" kurzus, Zala megyében első ízben.

Kerkai Attila

A hallgatók 28 órás elméleti képzésen ismerhették meg a játékvezetés történetét, szabályait, majd a végén vizsgát kellett tenniük. Ezt mindenki sikeresen abszolválta, ami feljogosítja őket, hogy akár itt, Zalában, akár saját megyéjükben csatlakozzanak a hamarosan meghirdetésre kerülő regionális játékvezetői tanfolyamokhoz, melyek gyakorlati foglalkozásain elsajátíthatják a szakma további fortélyait. Az ezt követő sikeres záróvizsga után kapják meg a működéshöz szükséges diplomát.

A zalaegerszegi képzés résztvevői Fotó: ZH

Az MLSZ által támogatott országos akció célja, hogy egyetemi, főiskolai diákok is elsajátítsák a játékvezetés alapjait, és lehetőleg minél többen váljanak később labdarúgó játékvezetőkké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!