Sport

2016.08.13. 18:45

A kapitány örül, ha hívják - A futsalválogatottat irányító Sito Rivera a Göcsej SK edzésén

Illusztris vendéget fogadott a Göcsej SK férfi NB I-es futsalcsapata, ugyanis Sito Rivera, a magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya érkezett Zalaegerszegre. A megyeszékhelyi futsalosoknak a spanyol szakember a Kölcsey Ferenc Gimnázium tornatermében vezényelt edzést.

Jóna István

A terem majdnem kicsinek bizonyult, hiszen aki élt és mozgott, az részt vett az edzésen, ugyanis nem akárkitől tanulhattak a játékosok. Friss Szabolcs, a Göcsej SK klub elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy lehetőség van a Magyar Labdarúgó Szövetség engedélyével, hogy a szövetségi kapitány a kluboknál is tartson bemutató edzést.

A Göcsej SK élt ezzel a lehetőséggel, és Tánczos Tibor szakmai vezető közreműködésével Sito Rivera mester Zalaegerszegre látogathatott.

- Egy pozitív folyamat elindulását várjuk ettől a lehetőségtől, hiszen a világ egyik legjobb edzőjétől tanulhatnak a játékosaink és az edzőink. A klubnál szeretnénk folyamatosan fejlődni és erősíteni a szakmai vonalunkat, hogy megfelelhessünk az első osztályú kihívásoknak - osztotta meg gondolatait lapunkkal Friss Szabolcs.

A Göcsej SK edzésén Sito Rivera (a táblával) magyarázza a játékosoknak, mi lenne a helyes irány

A spanyol szakember, aki 2010 óta irányítja a szakmai munkát Magyarországon, először jár Zalaegerszegen és örült a felkérésnek: - Nagyon jó érzés tudni, hogy van olyan magyar klub, amelynek tagjai és vezetői is szeretnének tanulni és fejlődni, a futsalt magasabb szinten művelni. Azért dolgozom Magyarországon, hogy segíthessek.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy a legfontosabbnak tartja, hogy a játékosok értsék meg a futsal játékrendszerét és szabályszerűségét, így elindulhat egy fokozatos fejlődés egyénileg és csapatszinten is. A mester folyamatosan figyelemmel kíséri a csapatok szereplését és eredményeit, így az egerszegieket is látta már játszani, igaz, csak videofelvételről.

Az edzés elkezdése előtt még arról kérdeztük a spanyol szakembert, hogy mit tanácsol a magyar edzőknek, miként lehet fejlődni:

- Nincs csoda! A munka az, amit elsősorban el kell végezni. Heti három edzéssel lehet a szintet tartani, 4-5 edzéssel viszont már fejlődni is. A türelem az elsődleges dolog, és az utánpótlás-nevelés, ami a folyamatosságot és állandóságot jelentheti egy klub életében. Bagó Gábort ismerem, hiszen rendszeresen ott volt az előadásaimon, kérdéseket tett fel, és látszik, hogy érdekli a futsal. Tehetséges edzőt ismertem meg a személyében, aki rövid időn belül szép jövő elé nézhet.

Az edzésen Sito Rivera rendesen megmozgatta a Göcsej SK játékosait, akik feszült figyelemmel itták a mester szavait és tanácsait. A közös edzésen a területvédekezést és az abból való támadásszövés különböző rétegeit gyakorolták a fiúk, aki bíznak abban, hogy hamarosan újra együtt dolgozhatnak egy kiváló spanyol szakember irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!