Sport

2017.02.18. 18:27

A kevesebbet hibázó csapat nyert

A női kosárlabda NB I-ben a PINKK Pécsi 424 csapatát látta vendégül a ZTE NKK. Végig kemény mérkőzést vívtak a csapatok, amelyet a pontosabban célzó pécsiek a negyedik negyed végén nyertek meg.

Jóna István

ZTE NKK- PINKK Pécsi 424
63-53
(16-14, 19-23, 13-8, 5-18)

Zalaegerszeg, 300 néző, jv: Gorka, Vida, Varga-Závodi (Forrai)ZTE NKK: Nagy 13/3, Böröndy D.-, Burkholder 14, Hegedüs-Őri 4, Bays 9, csere: Gáspár-Szalay -, Orsó 4, Horváth 2, Kovács G.5/3 Böröndy V.2, edző: Gáspár Dávid
PINKK Pécsi 424: Ristic 16/6, Engelman 11/3, Benke 2, Gémes-Sarok-, Bozóki 15/3, csere: Ruják 9/3, Kovalcsik 4, Zsilinszky 1, Sánta 2, Markovic -, Szabó 3/3, Martonosi -, edző: Halmai Gábor

Nagy lendülettel kezdett mindkét együttes. A hazai csapat Bays és Burkholder pontjaival némi előnyre tett szert, de a vendégek a negyed felére egalizáltak (10-10).

A folytatásban a ZTE irányított és néhány ponttal előrébb járt ellenfelénél. A második negyed hasonló játékot hozott, ahol sok volt a technikai pontatlanság a csapatoknál. A 13. percben átvette a vezetést egy pillanatra Ristic kosarával a pécsi együttes, de Kovács hármasával újra lendületbe jöttek a hazaiak és Nagy és Burkholder büntetőivel öt pontos különbség alakult ki a csapatok között. Ekkor egy kisebb hullámvölgybe került Gáspár Dávid együttese és egy 9-0-s rohammal visszavette a vezetést a Pinkk (25-29). Időkérést követően kiegyenlítettek a zalaiak.

A játékrész vége a pécsieknek sikerült jobban és két pontos előnnyel várhatták a folytatást (35-37). A nagyszünet után előbb Ristic, majd Nagy is betalált távolról, majd Böröndy Vivien duplájával egyenlítettek a hazaiak (40-40). Horváth Zsófia büntetője jelentette az egyetlen pontot a következő négy percben. Nagy volt a küzdelem a pályán és a játékvezetők engedték is a kemény játékot.

A 26. percben egy sportszerűtlen hiba után Ruják büntetőivel és Bozóki duplájával ellépett a Pinkk. Nagy Dóra vezérletével a hajrában ledolgozta hátrányát és ZTE NKK és Orsó duplájával és Bays büntetőjével három pontos előnyt szereztek (48-45).

A záró felvonás nagyrohanást és sok hibát hozott. A 32. percben Ruják duplájával zárkózott, majd két perc kosárcsendet követően Szabó hármasával átvette a vezetést a Pinkk (50-52). Szoros végjáték volt kibontakozóban.

Két perccel a vége előtt Ristic hármasával hat ponttal ellépett a vendégcsapat és ez döntőnek bizonyult. A ZTE NKK nagyon rossz százalékban dobott a negyedben és ez megpecsételte a sorsukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!