Sport

2015.11.02. 17:58

A kilencedik aranyra hajt a címvédő Aquaprofit-NTSK

Nagykanizsa – Az NB I-es sakk csapatbajnokság 2015-16-os szezonjának hét végi rajtja előtt tegnap a nyolcszoros bajnok, Aquaprofit NTSK ünnepélyes keretek között, sajtótájékoztatón kötött újabb támogatói szerződést a névadó főszponzorral.

Benedek Bálint

Bejelentették az új igazolásokat is. A bajnokság lebonyolítása ebben az évben némileg átalakult, a mezőny minden tagja a fővárosban dupla fordulóban találkozik egymással. A kanizsaiak november 7-én a Dunaharasztival, majd november 8-án a Budapesti Titánokkal ül asztalokhoz. Nádasi Tamás az Aquaprofit ZRt. egyik tulajdonosa és az együttes elnöke szerint a város támogatása mellett a szponzori szerződés ahhoz kell, hogy a csapat magabiztosan célozhassa meg immár a kilencedik bajnoki címet is.

– Riválisaink közül a Paks ismét kiemelkedik a mezőnyből, tehát nagy valószínűséggel a második hely nekik dukál, hogyha mi az elsőt azt abszolválni tudjuk – fogalmazott Nádasi Tamás. – Nagy örömünkre a zalaegerszegi Csuti a bajnokságba, hiszen megnyerték az NB I B-t, ezzel is élénkítjük a megyei bajnoki színvonalat. Egyelőre nem tudom, hogy fog alakulni a pontvadászat, de eddig az erősorrend alapján úgy tűnik, hogy tömör lesz a középmezőny. Több csapatnak is lesz esélye arra, hogy jó helyen végezzen.– Az Aquaprofit NTSK elnöke úgy érzi a csapat még mindig ütőképes, ráadásul az új igazolások további lendületet adhatnak.

Kercsmarics József a kanizsai klub elnökségi tagja (balról), Nádasi Tamás a klub elnöke és Takács Zoltán, a klub alelnöke a tegnapi sajtótájékoztatón számoltak be a változásokról és a mindannyian bíznak az újabb bajnoki cím megszerzésében Fotó: Szakony Attila

– A Budapesti Titánoktól érkező, 17 éves Gledura Benjámin számít a legkomolyabb erősítésnek – folytatta Nádasi Tamás. – A budapesti Mátyásföld gárdájából Medvegy Zoltán régi-új játékosként tér vissza a dél-zalaiakhoz, innen érkezik továbbá a fiatal tehetség, Aczél Gergely is. A 12 éves Krstulovics Alexet szintén utóbbi gárdából igazolták, ám ő, a fiatal szlovén Markoja Borisz valamint a nagyatádi Varga Richárd az NB I B-s különítményt erősíti majd.A másodosztályú csapat a frissítésekkel már sikeresen teljesített egy fordulót, s mint azt Kercsmarics József a klub elnökségi tagja hozzátette: ebben az évben nem a kiesés ellen fognak küzdeni a játékosok, hanem akár a bajnoki címért is. Az új igazolások mellett a tehetséges kanizsai nevelések egyaránt lehetőséget kapnak a bizonyításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!