Sport

2017.04.21. 17:35

A Körmend-verés után szolnoki vendégség jön

A Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata több szempontból is rendkívül fontos mérkőzést nyert meg csütörtökön a Körmend ellen. Bencze Tamás együttese vasárnap (19.00) a Szolnok otthonába látogat, ráadásul ott sem lesz esélytelen...

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK férfi csapata a felsőház újabb fordulójában az örök rivális Körmend együttesét verte telt ház előtt 102-81-re, ami abból a szempontból is lényeges, hogy sokkal nagyobb arányú siker ez, mint volt a ZTE KK körmendi veresége (86-81). Csütörtökön ennél sokkal nagyobb volt a különbség a két csapat között, hiszen a Körmend gyakorlatilag ismét hat játékossal játszotta végig a találkozót. Az egerszegiek a második félidőre szép fokozatosan felőrölték ellenfelük erejét, szurkolóik legnagyobb örömére.

Az egerszegiek duplán jól jöttek ki ebből a találkozóból. Egy vereség ugyanis a felelősség kérdését is felvetette volna, amivel viszont most nem kell foglalkozni.... A találkozó után Bencze Tamás vezetőedzőt arról is kérdeztük, mennyiben kellett helyretenni a társaságot azt követően, hogy kiderült: a csapat légiósaival szemben hétfő hajnalban egy budapesti szórakozóhelyen rendőrségi intézkedés is történt. Bencze Tamás rövidre zárta válaszát, miszerint sikerült kezelni a helyzetet, az érintett játékosok pedig érezték és érzik, hogy hibáztak. Mint mondta, azt követően, hogy megtörtént a rendőrségi kihallgatás, már csak a Körmend elleni találkozóra tudtak összpontosítani.

A szurkoló pedig úgy tűnik, hogy könnyen megbocsát... A találkozón a publikum egy része Julien Norfleet nevét éltette, akivel szemben a rendőrségi eljárás indult, s egyébként ezen a találkozón egyáltalán nem játszott kimagaslóan, de tette a dolgát. Arra azért kíváncsiak lettünk volna, mi van, ha történetesen kikap a csapat. De hagyjuk...

Szabó Zsolt, illetve Kis Raúl a mi értékelésünk szerint inkább megérdemli a kiemelést. Szabó megint akkor és olyan ritmusban hozta a fontos kosarakat és triplákat, amikor kellett, Kis Raúl pedig - ahogy tudósításunkban írtuk - élete meccsét játszotta. A ZTE KK fiatalja igazán elkapta a ritmust, de nem is titkolta, kapott ehhez elég segítséget.

- Tényleg kijött a lépés, az edzők és a csapattársak is biztattak, hogy ugyanúgy dobjak és védekezzek, mint eddig, s beestek a kosarak - mondta Kis Raúl a találkozó után.

A ZTE KK-ra most újabb feladat vár, hiszen vasárnap (19.00) a Szolnoki Olaj vendége lesz. A két csapat idei összevetésében a ZTE KK eddig 2:1-re vezet. A felsőházban, ami a végelszámolásnál majd igazából számít, a ZTE KK idehaza 97-89-re győzte le a Tisza-partiakat, s most ennek kell lennie a kiindulópontnak. Egy ennél kisebb különbségű zalai vereség is még jól jöhet a végén, de persze azt már korábban bizonyította Bencze Tamás együttese, hogy egyébként képes Szolnokon is nyerni. Ami - és ne legyen kétsége senkinek efelől - nem lesz könnyű, ráadásul az Olaj KK most már szintén azért küzd, hogy a rájátszásra meglegyen a pályaelőnye. Vagyis, nagy csata várható vasárnap este.

1. Alba Fehérvár 30 22 8 2500-2269 0.867

2. Körmend 31 21 10 2695-2423 .839

 

3. Falco KC 31 20 11 2544-2421 .823

4. ZTE KK 31 20 11 2682-2569 .823

 

5. Szolnok 31 19 12 2603-2441 .806

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!