Sport

2017.07.19. 14:35

Az Alibánfa, a Letenye és a Zalaware-Botfa ünnepelte bajnoki aranyéremmel a szezon zárását

ZALAEGERSZEG - Folytatjuk sorozatunkat, melyben a megyei labdarúgó bajnokságokban bajnoki címet szerzett csapatokat mutatjuk be. Ezúttal a III. osztály győztesei következnek, ám két részletben, hiszen összesen öt csoportban hirdettek győztest. Az első részben az Északi-, a Déli- és a Közép-csoport aranyérmesei következnek.

Kerkai Attila

Alibánfa (Északi-csoport)

 

Bangó László játékos-edző értékelése:

- A bajnokság kezdete előtt az 1-6. helyezés valamelyikét céloztuk meg. Idővel, az ősz folyamán ez módosult, hiszen látva az erőviszonyokat és az egész őszi teljesítményt, akkor már kimondottan azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Nyáron meghatározó játékosok távoztak tőlünk és nem sikerült úgy erősítenünk, ahogy szerettünk volna, sem minőségben, sem mennyiségben. Kevesen voltunk, amihez néha még közbejött egy-egy sárga lapos eltiltás, valamint sérülés is. Úgyhogy 13-an, 14-en csináltuk végig a bajnokságot, ezért is nagy dolog szerintem az aranyérem megszerzése. Az is nehezítette a dolgunkat, hogy gyakorlatilag edzés nélkül ment le a szezon, hiszen a csapat egyik fele Ausztriában dolgozik, így nem tud itthon lenni hétköznap. Munkahelyi elfoglaltságok miatt a csapat másik fele sem tudja mindig megoldani az edzésre járást. A téli időszakban azért amikor tehettük, eljártunk műfűre, így a téli felkészülést meg tudtuk csinálni. A hozzáállással elégedett vagyok, mindenki maximálisan komolyan vette az egészet, ez az eredmény ennek is köszönhető. A megyei másodosztályban való indulás lehetőségét körbejártuk, de az a probléma, hogy a környéken magasabb osztályban szereplő csapatoknál mindenhol vannak korosztályos együttesek és a kisebb csapatok - mint például a Kemendollár, az Alsónemesapáti, valamint mi is - nem tudnak annyi fiatalt összeszedni, amennyi szükséges lenne. Maradunk ugyanebben az osztályban, mert inkább szeretnénk végigcsinálni a bajnokságot, mint szezon közben visszalépni. Annak ugyanis nincs értelme, hogy az U19-es együttes miatt büntessék az első csapatot, mert nem tudnának a fiatalok kiállni.

Zalaware-Botfa (Közép-csoport)

 

A Közép-csoportban imponáló mérleggel győzött a Zalaware-Botfai LSC, hiszen az egész sorozatban csak egy alkalommal kapott ki. Bócz Lajos edző értékelte együttese teljesítményét.

 

- Mivel egy nagyon motivált társaság a miénk, jöttek is a eredmények - kezdte ezzel Bócz Lajos a mondandóját. - Nem véletlenül említem ezt, hiszen a mostanit és az előző bajnokságot is összevetve, a legutóbbi 45 mérkőzésünkön csak egy alkalommal hagytuk el vesztesen a pályát. A fiúkon látszott, hogy éhesek a sikerre, így az edzéslátogatottság is ennek megfelelően alakult. Törekedtünk arra, hogy fiatalok is bekerüljenek a csapatba, így 16 éves játékost is szerepeltettünk és a jövőben is azt szeretnénk, ha ezt a folyamatot tartani tudnánk. Van egy jó közösségünk, annak is a vezetője, vagyis a klub elnöke, Kocsis Sándor, aki összetartja ezt a gárdát. Ám szerénytelenség nélkül azért megemlítem, talán én is kellettem ehhez és a bajnoki címhez. A közösségünket az is erősítette, hogy a tartalékbajnokságban szereplő, és szintén bajnoki címet szerzett együttesünk együtt edzett a felnőtt csapattal. Így aztán minden tréningen elértük, hogy bőven húsz feletti legyen a létszám. Ezáltal pedig már érdemi munkát is lehetett végezni.

Természetesen a Botfa esetében is felvetődött az indulás, illetve a nem indulás kérdése a magasabb osztályban. A probléma hasonló, pontosabban ugyanaz, mint a többi együttesnél.

- Megpróbáltunk lépéseket tenni a kötelezően indítandó U19-es csapat kiállítására a II. osztályban, de nem sikerült mindez - folytatta ezzel Bócz Lajos. - Pedig jó lenne magasabb szinten is kipróbálni magunkat, hiszen a motiváció megvan. Gondoltunk arra is, hogy Zalaegerszegen szervezzünk edzéseket a fiataloknak, akik esetleg a városban élnek, de nem tudtuk ezt megoldani. Csak botfai fiatalokat ugyanis nem tudtunk volna bevonni, így maradunk továbbra is a III. osztályban. Annyit még szeretnék elmondani, hogy külön köszönöm a csapat vezetésének a munkáját és a játékosokét is. Ilyen motivált társaságban és közösségben dolgozni ugyanis mindig öröm.

Letenye (Déli-csoport)

 

Amikor ősszel zárultak a labdarúgó megyei III. osztály Déli-csoportjának a küzdelmei, a Letenye SE 14 mérkőzés után makulátlan mérleggel bírt, majd a szezon végén már bajnok határvárosiak 26 meccsükből huszonhármat nyertek meg és egy döntetlen mellett mindössze két vereséget szenvedtek. Szabó Ferenc, a csapat edzője is érzékelte a tendenciát és öröme mellett azért nem is felejtette el azt sem megemlíteni, amikor a csapat teljesítményének értékelésére kértük.

 

- A szezon végére már jelentkeztek nehézségek, hiszen jöttek a sérülések és a valamivel gyengébb eredmények - fogalmazott Szabó Ferenc. - A mondhatni biztos bajnoki cím tudatában a srácok kicsit mintha leültek volna, ami időnként már az edzéslátogatottságon is észrevehető volt. Ugyanakkor azt is hozzá kell tennem, hogy így is biztosan, nyolcpontos előnnyel nyertük a bajnokságot.

Voltak persze a pontvadászatnak fordulópontjai, melyeket a szakvezető is kiemelt.

- Még a bajnokság elején sikerült hazai környezetben 3-2-re legyőznünk a későbbi második Sand csapatát, majd tavasszal a sűrűsödő nehézségek ellenére megvertük május közepén a Pogányszentpétert, és azzal a sikerrel meg is szereztük az aranyérmet.

Adódik a kérdés, kiket lehet ebből a sorozatból kiemelni és hogyan tovább a klub, egyben a csapat életében.

- Úgy gondolom, valamennyi keretbeli játékos hozzátette a bajnoki címhez a magáét, persze a vezetőséggel együtt. Azért is tölt el örömmel elsőségünk, mert voltak olyan játékosaink, akik miután abbahagyták a futballt, visszajöttek hozzánk. Az is tény ugyanakkor, hogy maradunk a megye háromban, hiszen az utánpótlás kérdése egyre összetettebb feladat, ráadásul jó néhány olyan focistánk is lesz, akik felsőoktatási tanulmányaik miatt úgy tűnik, távozhatnak az együttestől. Büszkék lehetünk ugyanakkor a csapaton belüli közösségi szellemre, ezért is gratulálok a srácoknak.

Északi-csoport

43 gólos: Bertók József (Egervár).

36: Baki Barnabás (Salomvár).

32: Horváth Zsolt (Zalacséb) és Németh András (Zalalövő II).

Déli-csoport

47 gólos: Őri Csaba (Letenye).

41: Trojkó Dávid (Szerdahely FC).

38: Pál Norbert (Pogányszentpéter).

Közép-csoport

34 gólos: Simon Péter (Csonkahegyhát).

32: Újvári Bence (Sárhida).

26: Németh Dezső (Németfalu) és Zöldvári Márk (Pacsa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!