Sport

2016.02.07. 17:17

A landorhegyisek ismét hozták az országos diákolimpiai eredményt

Zalaegerszeg – Felcsúti sikerrel ért véget a Városi Sportcsarnokban a IV. korcsoportos fiú teremlabdarúgó diákolimpia országos döntője. A zalai résztvevő, a megyeszékhelyi Landorhegyi-iskola együttese éppen lemaradt az éremről.

Varga Andor

Szombat reggel 20 csapat kezdte a vetélkedést két helyszínen, a Kölcsey-gimnázium tornatermében, illetve a Városi Sportcsarnokban. Illetve egészen pontosan a 19 megyei bajnokot, valamint Budapest legjobbját előző este 4 darab öttagú csoportba sorolták, melyek közül kettő délelőtt, kettő pedig délután játszott körmérkőzést.

A Landorhegyi-iskola úgymond főműsoridőben, tehát délután, és a „centerpályán”, azaz a sportcsarnokban került sorra, és jól is teljesített. Egyedül a D-jelű ötöst nyerő Felcsúttól kaptak ki (0-5), de büszkék lehettek rá, hogy a Fejér megyeiek ellen rajtuk kívül senki nem úszta meg hét kapott gól alatt. Az egerszegiek többi eredménye: 1-0 a Szolnok, 4-1 a Debrecen, és 3-1 a Nyíregyháza ellen.

Tegnap reggel a negyeddöntőkkel folytatta a mezőny állva maradt része a sportcsarnokban. A hazai együttes indításként 3-1-re nyert a Dunakeszi ellen, tehát bekerült a legjobb négy közé. A folytatás aztán már nem sikerült ilyen jól: az elődöntőben a Landorhegyi 4-0-ra kapott ki a Győrtől, míg a bronzmeccsen 3-2-re maradt alul a Szombathelyi Váczi Mihály Általános Iskolával szemben. Utóbbi találkozóból igazi parázs vasi–zalai rangadó kerekedett, kakaskodásokkal, kiállítással. A zalaiak kétszer is vezettek, de a végén az ellenfél maradt higgadtabb.

 

– Ha előre mondta volna valaki, hogy negyedikek leszünk, örültem volna, és egyébként örülök most is – fogalmazott a landorhegyi csapatot irányító testnevelő, Szalai Csaba. – A szombat teljesen rendben volt, megfelelt a játék és az eredmény is. Vasárnap pedig a pillanatnyi forma döntött, illetve az, hogy ki miként tudta kihasználni az adódó lehetőségeit. Csapatunkban nyolcadikos gyerekek játszottak, egy nagyon jó kis korosztály, mely minden diákolimpiai szezonjában országos eredményt produkált. Persze ehhez kellett a klubedzők munkája is: a ZTE-nél Mihalecz Péter, Fujsz Ferenc és Bozsik Péter foglalkozott velük.

A döntőben: Endresz György Általános Iskola Felcsút–Győri Fekete István Általános Iskola 3-0. Különdíjak.Legtechnikásabb játékos: Sipőcz Bence (Győr). Gólkirály: Hajnal Gergely (Felcsú) 14 találattal. Legjobb kapus: Ásványi Balázs (Felcsút). A legjobb hazai játékos: Szökrönyös Zoltán (Landorhegyi). A bajnokcsapat edzője: Sulyok Attila.

A Landorhegyi csapatának további tagjai: Bekes Gergő, Bekő Bence, Belső Marcell, Czene Mátyás, Dan Dávid, Horváth Krisztofer, Koroknyai Dominik, Nagy Richárd, Pataky Gergő.

A díjkiosztón – melyen közreműködött Illés Béla korábbi válogatott labdarúgó és Makovecz Tamás, az önkormányzat sportbizottságának elnöke is – elhangzott: Zalaegerszeg ismét, immár hagyományosan kiváló házigazdája volt egy országos döntőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!