Sport

2017.08.09. 17:45

A megye sakkbajnoka - Fölényesen nyerték a lentiek a fontosabb mérkőzéseket

LENTI A tabella élén zárt a megyei I. osztályú bajnokságban a Lenti TE sakkcsapata a legutóbbi szezonban.

Korosa Titanilla

Az együttes 5 győzelemmel és egy vereséggel, magabiztosan lett bajnok.

- Idén eldöntötték a csapattagok, hogy mindannyian nagyon mellé állnak a játéknak, mert bajnokok szerettünk volna lenni - mondta Süket Ferenc, a csapat vezetője. - Az első három fordulóban a tavalyi bajnok Zalakaros TSE, az akkori második helyezett Csuti-Hydrocomp, valamint az NB II-ből kiesett Zala Volán TE volt az ellenfelünk. Mindegyik meccs rangadónak számított, de sikerült ezeket jelentős fölénnyel megnyerni és előnyre szert tenni. Odafigyeltünk arra is, hogy a lehető legerősebb felállással játszunk, míg a következő három fordulóban már gyengébb kerettel ültünk asztalhoz, hogy mindenki játéklehetőséghez juthasson. A legjobb pontszerzők Németh Zsolt és Süket Máté voltak ebben a szezonban.

A csapatvezető arról is beszélt, hogy a megyei sakkbajnokság fordulóiban 10 játékos ül le egyszerre a táblák mellé, az időkeret kétszer két óra, mindkét játékos ennyit kap 40 lépés megtételére. Ha ez lejár, még fél óra áll rendelkezésükre, így maximum öt óra alatt dől el egy meccs.

A megyei bajnokcsapat tagjai. Hátsó sor (balról): Csondor Gergő, Kovács Róbert, Somlán Róbert, Kollár Gyula, Süket Máté, Süket Márk. Elöl: Maróti Ödön, ifj. Süket Ferenc, Süket Ferenc, Krisztánovics Gábor, Süket József, Pál Bálint. A Lenti TE sakkcsapatától kapott fotóról hiányzik Nagy Kristóf, Németh Zsolt, Gerencsér József és Németh Tamás Zsolt

A lenti sakkcsapatnak 16 igazolt játékosa van jelenleg, közülük nyolcan 15 és 25 év közöttiek, ami főként a 90-es évek közepétől tíz éven át tartott utánpótlás-nevelő munka eredménye. Mellettük vannak rutinos sakkozók, akik évtizedek óta lenti színekben versenyeznek.

Süket Ferenc hozzátette: 1985 óta vezeti a sakk szakosztályt. Korábban játszottak NB II-ben is tíz éven át, és kétszer jutottak fel az NB I B osztályába. 2007-től újra a megyei első osztályban játszanak, ahol az elmúlt években folyamatosan dobogón végeztek.

- Manapság kevesebb idő áll rendelkezésünkre, hogy edzéseket tartsunk, de így is összejött a bajnoki cím. Elmondható, hogy játékosaink magasabb osztályban is megállnák a helyüket - magyarázta Süket Ferenc. - Jó lenne elindulni az NB II-ben, de ahhoz többet kellene hozzátenni a csapat működéséhez - játékban és az anyagiak terén egyaránt. Hiszen a jelenlegi költségvetésünk nem engedi meg a magasabb osztályba lépést. Emiatt a megyeiben folytatjuk tovább jövőre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!