Sport

2015.03.02. 15:30

A megyei bajnokság I. osztályában elöl nagy a tülekedés - Rózsa László érthetően örül Tanque érkezésének

Zalaegerszeg - Elkezdődött a tavasz a megyei bajnokságban. Az I. osztályban végül csak egy mérkőzés maradt el, a többit meg lehetett rendezni, ami a körülményeket figyelembe véve jó aránynak számít.

Kerkai Attila

A pályahelyzet miatt lógott a levegőben néhány találkozó megrendezése egy nappal a rajt előtt, de az időjárás kegyesnek bizonyult, s nem esett több csapadék, így a Kiskanizsa- Teskánd találkozó kivételével az összes többit meg lehetett rendezni. Meglepetés nem született, az élcsapatok győztek, s maradt a dobogósok között a versenyfutás. A forduló rangadóján a harmadik Hévíz 1-0-ra nyert a játéknap előtt még negyedik Gellénháza ellen, melyet most sikerével a Csesztreg és a Csács-NSE is megelőzött, de annyira szoros itt is a mezőny, hogy nem lennénk meglepődve, ha a következő forduló után újra átrendeződne az említett csapatok között a sorrend.

Az éllovas Lenti TE Sport 36 együttese viszont nagyon szoros mérkőzést játszott Semjénházán, ahol 2-1-re nyert. A hazaiak kissé morcosak voltak az eredmény miatt, hiszen a Lenti TE úgy nyert, hogy még egy büntetőt is elhibázott, ráadásul a Semjénháza az 58. percig vezetett Sáfrán Richárdnak a 4. percben szerzett találatával. Kiss István, a hazaiak szakvezetője el is mondta, mi miatt elégedetlenkedtek a végén.

- Szögezzük le, hogy a Lenti a jobb csapat, nem véletlenül vezetik a tabellát - hallottuk tőle. - A egyenlítő gól előtt érzésünk szerint nem járt volna szabadrúgás az ellenfélnek, Kozári kiállításánál pedig nem volt ütközés, más kérdés, hogy Hóbor a megítélt büntetőt kihagyta. A második lenti gól előtt a vendégek jelezték, hogy cserélnek (és nem a hazaiak, ahogy hétfői beszámolónkban megjelent a szerk.), mindenki erre figyelt, aztán gyorsan elvégezték a szabadrúgást és ebből esett a győztes gól. Lehet, hogy apróságoknak tűnnek ezek, de a játékvezetők jobban figyelhetnének ezekre is, de persze tanulsággal is szolgálhat nekünk. Mégpedig az, hogy még jobban figyelni kell és csak akkor leállni, ha biztosan megszakítják a játékot.

A hévízi Cs. Horváth Gábor (fehérben) és Balogh Bence találkozója a szombati mérkőzésen    Fotó: Katona Tibor

Zalaszentgróton bemutatkozott a brazil Tanque, aki kétszer is eredményes volt új csapatában. A ZTE FC-től a télen igazolt csatár nyilvánvalóan nem megyei szintű játékos, s erről nem is érdemes vitázni. Az, hogy miért kötött ki itt, valószínűleg csak átmeneti állapot lesz, de most ez tűnt a legcélravezetőbb megoldásnak számára, hogy Magyarországon maradhasson. Rózsa László, a grótiak szakvezetője pedig örült a brazil érkezésének, hiszen a télen gólkirályuk, Tóth Dániel Türjére igazolt.

- Nagyon jó benyomásaim vannak a brazil fiúról, gyorsan beilleszkedett és a csapat tagjai hasonlóképpen gyorsan befogadták - állapította meg Rózsa László, a Letenye elleni 4-2-es sikert hozó mérkőzés után. - Képességei alapján látszik, hogy ennél a szintnél magasabban van és nem is szabad itt megrekednie. Most viszont játszania kell és ebben a fél évben nagy segítségünkre lehet, mi pedig abban segítjük, hogy sérülései után játékba lendüljön, s pozitív a fiú hozzáállása ehhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!